GULL: Tore Ruuud Hofstad, Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset kunne løfte Petter Northug påŒ gullstol etter stafetttriumfen påŒ stafetten under VM i Liberec i 2009.

GULL: Tore Ruuud Hofstad, Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset kunne løfte Petter Northug påŒ gullstol etter stafetttriumfen påŒ stafetten under VM i Liberec i 2009. Foto: Geir Olsen.

Den omstridte tredjeetappen

VM på ski nærmer seg, og et av høydepunktene vil garantert bli herrestafetten. På det norske laget er tre av etappene allerede besatt. Men laget vårt mangler en løper.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ifølge tabloidene er det en selvfølge at en skiskytter skal gå den omstridte tredjeetappen. Først var de fire å velge mellom, nå er det bare to, Hegle og Tarjei. Utgifter til eget jetfly hjem fra Skiskytter-VM spiller visst ingen rolle. Når de blir intervjuet, er det ikke måte på hvor opplagt det er at en av dem skal gå tredjeetappen. Når kvalifiserte de seg for den?

Ulike krav, Skinstad?
Så vidt jeg har klart å registrere var siste gang de stilte opp i en langrennskonkurranse på Beito i november, og de kvalifiserte seg i hvert fall ikke da? Senere har de stort sett gått 2,5 km-runder uten lange motbakker og med innlagte skytepauser, mens langrennsgutta har gått renn etter renn for å kvalifisere seg. La gå at ingen har overbevist, men stilles det ulike krav for å kvalifisere seg til den viktigste øvelsen i Holmenkollen, Skinstad?

Må kvalifisere seg i NM
Vi har flere aktuelle unggutter som kan gå etappen, enten det er en Røthe, Rennemo eller en Østensen. Kanskje dukker andre navn opp i løpet av NM-uka. Det er fristilmuligheter fredag, lørdag og søndag, og det må være et minstekrav at de aktuelle skiskytterne stiller opp og viser at de eventuelt er tredjeetappen verdig.

Unntak for en skiskytter?
Hvis Ski-NM går uten skiskyttere, eller med skiskyttere som slett ikke overbeviser, må Skinstad velge en av sine egne landslagsgutter. Tenk det, han må faktisk velge et av sine egne lovende talenter! Det høres rarere ut enn det burde, men det er det som er blitt saken etter hvert. For det kan da ikke være slik at alle som skal delta i Ski-VM må kvalifisere seg, bare ikke en kjepphøy skiskytter?

Leserinnlegg av Bernt Roald Nilsen

---

Leserinnlegg, kommentarer, kåserier og lignende representerer på generell basis ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt syn og ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut