Resultater: Rosa sløyfe-løpet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
hofstad close (ad)_200x188

Den optimale spurtduellen

Hofstad slo Hetland i spurten og sikret Lillehammer gull:

Landslagstrener Krister Sørgård fikk se to løperne som er mest aktuelle for Norges sisteetapper i spurtduell mot hverandre på dagens NM-stafett. Det endte med at Tore Ruud Hofstad slo Tor Arne Hetland med tre centimeter.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Det var veldig spennende og veldig bra at jeg fikk se dem mot hverandre, sier Krister Sørgård.

 

Lillehammers Hofstad kom først ut på det litt over 100-meter lange oppløpet. Hetland fra Byåsen satte fart på og kom kjapt opp på siden av Hofstad. Der holdt han seg til begge løperne dundret over mål uten at noen av dem, TV-seerne, eller publikum visste hvem som hadde vunnet. Et lite halvminutt senere viste reprisen på storskjermen at Hofstad hadde kastet benet tre nødvendige centimetere foran Hetland og sikret Lillehammer gull.

 

Tidligere i år har begge fått gå hver sin siste etappe for Norge. Hofstad tapte for Angerer i spurten på Beitostølen, mens Hetland slo samme mann i spurten noen uker senere i Davos. Derfor var nok Hetland førstevalget til Sørgård før dagens spurt.

 

- Det er veldig greit å se at jeg har to som er veldig bra til å spurte. Hofstad har vist i det siste at han er veldig god. Det blir den som er i best form der og da som kommer til å gå sisteetappe fremover, forklarer Sørgård.

 

Enig med sjefen

Sørgårds taktikk får full støtte hos både Hofstad og Hetland.

 

- Den som går best på det individuelle løpet på forhånd bør gå siste etappe. Tore beviser at han har en veldig god spurter. Da er vi plutselig to mann som er gode til det, sier Hetland, som aldri har tapt en spurt med så liten margin.

 

- Jeg er enig med Hetland om at den som går best individuelt bør gå siste etappe på stafetten den helgen. Det er en rettferdig ordning. Slår Hetland meg med halvminuttet individuelt har han vær så god og gå siste etappe, smiler Hofstad.

 

Avgjørelsen

I dagens spurt var det veldig avgjørende å komme først over den siste brua 130 meter før mål.

 

- Jeg hadde tenkt å komme meg forbi Hofstad ned mot den siste svingen, men han hadde tydeligvis bestemt seg for å komme først inn på brua, forteller Hetland.

 

Det hadde Hetland helt rett i.

 

- Hvis jeg hadde kommet bak han inn på oppløpet måtte jeg gått tre meter fortere enn han inne på oppløpet. Derfor ville jeg komme først inn på oppløpet. Det er enkel logikk, mener Hofstad.

 

 Han fikk det som han ville og avgjorde dramaet med en veldig lang tå.

 

- Jeg har ikke trent noe på å få frem beinet, men jeg har vært ganske bevisst på det. Det er veldig viktig å gjøre det riktig. Enkelte skyter fram brystkassen samtidig og det blir jo helt feil, sier Hofstad.

 

Han er i ferd med å få bra med selvtillit på oppløpet etter sprintseieren i Skandinavisk Cup, spurtseieren over Bjonviken på torsdag, i tillegg til dagens duell mot Hetland.

 

- Det gjør noe med selvtilliten det er helt klart. Det hjelper å ha vært i slike situasjoner før. Da jeg havnet i en slik situasjon i VM ble jeg nesten litt skjelven og klarte ikke å tenke klart, sier Hofstad.

 

Dagens spurtvinner har lagt inn mye hurtighetstrening etter langturene i år. Det har tydeligvis hjulpet.

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse

Fra fødsel til NM-medalje

Langrenn.com følger NM i Bardufoss

Bjerviglite_100x102

Ikke helt som før

Langrenn.com følger NM i Bardufoss

IKnotten_200x165

Jaget inn til NM-gull

Langrenn.com følger NM i Bardufoss

hofstad close (ad)_200x188

Den optimale spurtduellen

Hofstad slo Hetland i spurten og sikret Lillehammer gull:

NM 2004 Stafett kvinner

Langrenn.com på NM i Bardufoss

BJORGEN[1]_150x108

For kaldt for skirenn

Langrenn.com følger NM i Bardufoss

bjornaas2_150x134

Vellykket comeback-år

Langrenn.com følger NM i Bardufoss

horntvedt_lite_100x129

Kalkulert formtopp

Langrenn.com følger NM i Bardufoss

oddb_3_200x221

NM-kongen Odd-Bjørn

Langrenn.com følger NM i Bardufoss

NM 2004 15 km klassisk menn

Langrenn.com på NM i Bardufoss

hilde2_200x205

Hildes store NM

Langrenn.com følger NM i Bardufoss