FIS-logo

Derfor sa Geilo nei til v-cup

Administrerende direktør, Tom Roll, mener det er et unyansert bilde at Geilo ”bare” sa nei til v-cup. Her forklarer han hvorfor.
Tips en venn  Skriv ut

Etter flere uker med mye fram og tilbake, så ble det i går bestemt at Geilo ikke maktet å ta på seg det tunge verdenscuparrangementet fra franske La Clusaz.

 

I stedet blir sannsynligvis rennene arranger i italienske Cogne.

 

- Vi hadde et stort møte på Geilo i går, med kommunen, næringsliv, destinasjonen og idrettslaget til stede. Der kom vi fram til at vi var klare for å arrangere verdenscup, men at vi ikke hadde mulighet til å skaffe de økonomiske midlene som kreves for et slikt arrangement, sier Tom Roll.

 

Snakk om mye penger

Etter det langerenn.com erfarer så måtte Destinasjonen Geilo klare å legge mellom tre og fire millioner kroner på bordet for å få på plass arrangement og tv-produksjon.

 

- Det ble for stor risiko i kapitalen, så det hadde vi ikke midler til. Det var tidsfristen som rett og slett ble for kort.

 

Roll mener det er synd både for Norge og Geilo at de ikke klarte dette.

 

- Vi er det mest snøsikre stedet i kanskje hele Europa akkurat nå. Det er umulig å si hva det hadde betydd for Geilo som destinasjon, men at det ville betydd mye i profilering er det ingen tvil om, mener han.

 

Moden for store oppgaver

Roll mener at Geilo har alt som skal til for en perfekt verdenscuphelg i Norge.

 

- Vi har snø, overnatting og mannskap. Det er forutsetninger for et slikt arrangement. Hadde vi hatt bedre tid, skulle pengene kommet også, mener han.

 

Han tar munnen ekstra full og mener at Geilo er Norges beste kombinasjonsanlegg for alpint og langrenn.

 

- Alt her ligger til rette. Og vi vet at vi vil være en god arrangør for verdenscup.

 

Seks store hoteller og 225 snøkanoner, begrunner han det med.

 

Men han tror likevel at prosessen de nå har vært igjennom har vært positiv.

 

- Jeg tror vi har sendt positive signaler til både Skiforbundet og FIS. Det at vi tok utfordringen med å prøve å få dette til har vist at Hallingdalen er moden for store oppgaver, sier administrerende direktør, Tom Roll til langrenn.com.

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut