Odd-Bjørn Hjelmeset

Odd-Bjørn Hjelmeset Foto: Geir Olsen

Det er nå det begynner

Odd-Bjørn Hjelmeset kommenterer Tour de Ski for langrenn.com:

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

De norske kvinnene gjør det jevnt over bra i dag. Marit Bjørgen står frem og går veldig bra. Så lenge hun har roen og fokuserer på seg selv går hun bra på ski. Astrid U. Jacobsen følger opp gårsdagen og gjør det overraskende bra i dag også. Hun kommer bare til å bli bedre og bedre. I går var Marthe Kristoffersen uheldig, men i dag går hun seg opp 15 plasser og det er veldig bra. Vi må huske på at jenten fortsatt er junior, og at dette først og fremst er matching for henne frem mot junior-VM.

For Kristin Størmer Steira var dagens føre i Oberhof for lett, og hun får det ikke til teknisk i klassisk under slike forhold. Therese Johaug synes jeg gikk for dårlig i dag. Hun hadde nok veldig lyst til å gå fort, og åpner litt for hardt. Det var litt synd, men hun er ung og trenger nok noen slike erfaringer.

I herreklassen imponerer Dario Cologna veldig på sisterunden. Han har fantastisk gode ski, men selv med gode ski er det imponerende å gå ifra Axel Teichmann på den måten.

Cologna er en god sprinter, i tillegg kommer det en 15 kilometer klassisk. Det er et bra program for ham fremover. Spørsmålet blir hvordan han kommer til å takle presset.

Når det gjelder de norske på herresiden, så var det tydelig at Tor Arne Hetland slet. Jeg så tidlig at han var tungpustet og hadde en dårlig dag. Det overrasker meg. John Kristian Dahl skuffer meg også litt. Han skal være glad for at det gikk såpass rolig midtveis.

Petter Northug og Tord Asle Gjerdalen gikk over evne i dag. De gjør en veldig bra jobb. Personlig synes jeg at Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning skuffer litt. De to gutta er kapabel til å gå fortere på et klassisk renn. I etterpåklokskap kan en kanskje si at Martin(Johnsrud Sundby)var litt tidlig oppe i tet. Han kunne kanskje tjent på å være mer tålmodig.  

Med tanke på fortsettelsen er jeg veldig spent på Tord Asle Gjerdalen. Han gikk veldig bra i dag. Det er han og Petter Northug som ser best ut av gutta for øyeblikket. Plutselig kan imidlertid Tor Arne (Hetland) eller John Kristian (Dahl) gå frem og vinne i morgen. Da er de for alvor med igjen.

Likevel er det nå Tour de Ski begynner. Nå skal de forflytte seg til Praha og rennet i morgen. Da er det viktig å få i seg næring og slappe av under bilturen. Der er Petter Northug og Tord Asle Gjerdalen i en klasse for seg.

De som er flink i fasen fra de kommer i mål den ene dagen til start neste dag kan få mange gratissekunder.

 

Odd-Bjørn Hjelmeset fortalt til Ivar Haugen

 

Tour de Ski - Oberhof - 15 km klassisk jaktstart herrer

Tour de Ski - Oberhof - 10 km klassisk jaktstart kvinner


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


Vidar Løfshus

- Helt åpent

Assistenttrener for herrelaget Vidar Løfshus:

Åge Skinstad

- Har aldri hørt om liknende

Åge Skinstad raser:

Tor Arne Hetland

Hetland back in business

Ella Gjømle kommenterer Tour de Ski:

30 km, Bjrgen jubel 01_500x374

Bjørgen to i prologen

Langrenn.com følger Tour de ski

Therese Johaug

Går for pallen i klassisk

Therese Johaug sikter høyere:

Odd-Bjørn Hjelmeset

Det er nå det begynner

Odd-Bjørn Hjelmeset kommenterer Tour de Ski for langrenn.com: