VM rulleski: Program| Startlister| Resultater| Andre resultater: NM rulleskiskyting| Oslo Maraton| NC orientering| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Jens Burman og Oskar Svensson blir lagkamerat med Didrik Tønseth i Team Engcon. Foto: Team Engcon

Jens Burman og Oskar Svensson blir lagkamerat med Didrik Tønseth i Team Engcon. Foto: Team Engcon

Didrik Tønseth får OL-klare landslagsløpere som lagkamerater

Jens Burman, Åsarna IK og Oska Svensson, Falun Borlänge SK blir en del av Jerry Ahrlins Team Engcon.
For begge løperne fortsetter fokuset på tradisjonelt langrenn og det kommende OL i Beijing, men i vår forsterker de Team Engcon på tampen av Visma Ski Classics-sesongen. Som en del av Team Engcon får duoen også sjansen til å utdanne seg, og senere jobbe, i selskapet Engcon.
- Dette gir en trygget for framtiden. Det føles meget bra, sier både Burman og Svensson til Längd.se

Tips en venn  Skriv ut

For bare noen dager siden fortalte Jerry Ahrlin at han har signert Didrik Tønseth til Team Engcon. Stilløperen fra Byåsen i Trondheim mistet plassen på landslaget etter to tunge sesonger og fant et nytt hjem under vingene til den tidligere langløperen Ahrlin. Akkurat som for Didrik, har Burman og Svensson vinterens OL som sitt store mål, men i motsetning til sine lagkamerater, som allerede er tatt ut til OL, må Didrik gjennom en hard kvalifiseringsprosess for å kapre en plass på det norske laget. De to OL-klare svenske lagkameratene kan dermed lade opp til OL i "ro og fred".

Med avtalen som den svenske duoen gjør med Team Engcon får de nå også trygghet i et lengre perspektiv. Som en del av Jerry Ahrlins langløpslag Team Engcon tilbys de utdannelse og framtidig arbeid i Engcon.

- Det blir veldig interessant og spennende å få en fot inn i Engcon allerede nå. Selv om det er lenge til jeg skal avslutte skikarrieren gir det trygghet, sier Jens Burman.

Hva slags arbeid er det du ser for deg i framtiden?
- Det vet jeg ikke enda, men nå kan jeg prøve meg i litt forskjellige roller og finne ut hvor jeg passer best. Jeg er jo interessert i teknikk og data så kanskje det kan bli noe i den retningen, sier Burman.

- Det kjennes som et veldig bra opplegg og litt unikt. Det skal bli morsomt å få lære ulike deler av selskapet å kjenne, sier Oskar Svensson.

Oskar Svensson er en av verdens beste sprintere, men liker også langløpene. Selv om det i vinter bare blir start i de siste konkurransene i Visma Ski Classics så kan det bli en større satsing på langløp i framtiden.

- Når det ikke er mesterskapssesong så kan det bli flere starter og en satsing mot Vasaloppet. Det blir gøy å være en del av det laget Jerry har bygd opp, sier Svensson.

I vår prøvde Jens Burman seg i Visma Ski Classics da han deltok i Vålådalsrennet. Jens fikk en luke i motbakkene, men hadde ingen sjanse å kjempe om seier med både stavtrøbbel og et føre som gjorde det ekstra tungt å ligge i front.

- Flate langløp med mye staking frister meg ikke, men de med lange bakker og tøft terreng kan bli morsomme, sier Burman.

Reistadløpet er et slikt renn. Det arrangeres 2. april, altså etter at OL og verdenscupen er avgjort. Sannsynligvis er Jens Burman på start i rennet mellom Setermoen og Bardufoss.

Jerry Ahrlin er glad for å ha signert Burman og Svensson til Team Engcon selv om de sannsynligvis ikke skal gå konkurranser for laget før mot slutten av vinteren.

- Jeg er glad for at vi klarte å få med Jens og Oskar. Jeg liker å tenke litt utenfor boksen. Dette blir bra for alle tre parter; laget får gode skiløpere, Engcon får kontakt med ambisiøse og målbevisste personer og løperne får mulighet til å skape trygghet for framtiden, sier Ahrlin og fortsetter;

- For meg følelse dette bra og viktig å kunne hjelpe til med å gi skiløpere forutsetninger både under og etter karrieren. Jeg vet hvordan det er å stå der når karrieren er over og ikke vite hva man skal gjøre.

Engcon er en verdensledende produsent av tilt rotatorer (gravemaskinens "håndledd") og tilhørende utstyr som øker gravemaskinens fleksibilitet, presisjon og sikkerhet. Selskapet har hovedkontor i Strömsund, Sverige. De har aktivitet i hele verden med datterselskap ansvarlig for salg i disse regionene: Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Frankrike, Nederland og Nord-Amerika (USA og Canada). I 2017 hadde selskapet ca. 250 ansatte


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Berit Kjøll gir klart svar til Johannes Høsflot Klæbo og andre utøvere som har etterlyst et klart om norsk idretts standpunkt rundt OL og menneskerettigheter.  Foto: Geir Owe Fredheim

Idrettspresidenten: – Boikott av OL setter oss på utsiden

Tar avstand fra menneskerettighetsbrudd, men vil ikke boikotte OL

Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Alt klart for langrennssportens Formel 1-øvelse

200 meter supersprint i VM på rulleski

Petter Northug på start i Alliansloppet 2021. Foto: Trollhättan Action Week

Northug til start i "Sommerens Vasalopp"

Klar for 9 harde mil i Sverige på søndag

Startlister Sykkel-VM Flandern 2021

Tempo for senior herrer søndag

Emma Ribom tok tre strake seiere under Sveriges store rulleskifestival Trollhättan Action Week og vant også i Frankrike i helga. Nå er hun og landslaget i gang med sesongens andre høydesamling. Foto: Svenska Skidförbundet

Dette kan bli Sveriges neste sprintstjerne

Emma Ribom har kommet som ei kule, utfordrer den etablerte eliten om OL-plassene

Amund Korsæth, Matteo Tanel og Denis Spitsov utgjorde pallen på 16km fristil VM rulleski 2021. Foto: Privat

Norges VM-debutant parkerte Denis Spitsov

Amund Korsæth hårfint unna VM-gull i sitt første mesterskap.

Foto: Svenske skiforbundet

Frida Karlsson er tilbake etter pausen

Trengte en måned på å finne seg selv

Amund Korsæth på toppen av pallen etter seieren i verdenscuprennet i Madona tidligere i september.

VM-sølv til Korsæth

Sömskar slo Nepryaeva og tok gull i kvinneklassen