-->
Didrik Tønseth med rulleski fra FF Rollerskis.

Didrik Tønseth med rulleski fra FF Rollerskis.

DIDRIK TØNSETH HAR SIGNERT MED FF ROLLERSKIS: – Jeg har veldig trua på at disse rulleskiene skal løfte meg som skiløper

– Dette har virkelig gitt meg mer kvalitet på diagonalgangen

– Når du legger ned opp mot 400 timer på rulleski i løpet av en sommer, så er det viktig at du får mest mulig ut av treninga. FF-skia er de som er mest ski-like, sier Didrik Tønseth.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Denne uka skrev Didrik Tønseth kontrakt med det norske rulleskimerket FF Rollerskis AS.

Den norske produsenten som holder til på Nøtterøy utenfor Tønsberg leverer rulleski for både skøyting og klassisk, men det er spesielt klassiskmodellene som skiller seg fra andre rulleski på markedet, mener Tønseth.

– Den teknologien FF Rollerskis har med V-sporet i hjulene kombinert med dempegaflene gjør at klassiskskiene blir veldig retningsstabile, og det føles mye mer likt det å gå på ski.

– Da blir teknikken mye mer overførbart, sier Tønseth til Langrenn.com, og trekker fram at dette er elementer som gjør store utslag.

– Når du legger ned opp mot 400 timer på rulleski i løpet av en sommer, så er det viktig at du får mest mulig ut av treninga. FF-skia er de som er mest ski-like.

– Med den teknologien de har utviklet, er det som å gå i et skispor og du slipper å bruke opp krefter på at skiene går i alle retninger, sier han.

Didrik Tønseth poengterer at teknologien og stabiliteten kanskje er aller mest avgjørende for løpere som skal begynne med rulleski eller som ikke har så god teknikk, men at selv utøvere på verdenscupnivå sliter med diagonalgang på tradisjonelle rulleski.

– Selv for oss er det utfordrende å få rulleskia til å gå bent fram i klassisk, særlig når vi skal trene hurtighet og kjøre harde drag, så dette har virkelig gitt meg mer kvalitet på diagonalgangen, sier han.

LES MER OM: Teknologien bak FF Rollerskis

Hvor mye av den totale treningsmengden i barmarksesongen er rulleski?

– Det er nok i hvert fall 60 prosent. Av det prøver vi å fordele timene likt mellom klassisk og skøyting. Så er rundt 30 prosent av treningsvolumet løp, og de resterende 10 prosentene er styrke og annen type trening, sier Tønseth.

Fortsetter nedenfor bildet
Didrik Tønseth med rulleski fra FF Rollerskis.
Didrik Tønseth med rulleski fra FF Rollerskis.

Hvordan oppdaget du FF Rollerskis?

– Det begynte med at jeg fikk en forespørsel om jeg ville prøve dem for et par år sida. Jeg synes alltid at nye ting er spennende, så det var jeg med på. Da jeg testet dem, merket jeg at det var noe helt annet enn det jeg hadde gått på før.

Hva skiller dem fra andre rulleski?

– Det er spesielt på klassiskskiene at det er store forskjeller. Skøyteskiene er også bra, men den teknologien de har utviklet på klassiskskiene er virkelig revolusjonerende.

– Det har ikke skjedd mye med rulleski de siste ti åra, men dette er noe helt nytt som jeg virkelig har trua på. Dessuten er det artig at det er en norsk produsent som har utviklet dem, sier Didrik Tønseth til Langrenn.com. 

For FF Rollerskis AS er kontrakten med Tønseth både et kvalitetsstempel og en tillitserklæring.

Hva betyr det for FF Rollerskis at Didrik Tønseth velger å skrive kontrakt med dere?

– Vår målsetting som rulleskiprodusent er å levere ekte skiglede, og at alle våre kunder finner flyten i sin trening. I den sammenheng er Didrik et viktig kvalitetsstempel for den jobben vi gjør.

– Det betyr mye for oss at vi klarer å levere en ski som han mener gjør han til en bedre skiløper, sier Henrik Lindhagen, som er en av gründerne bak FF Rollerskis AS.

I tillegg til Didrik Tønseth, er det flere eliteløpere som går på FF Rollerskis, inkludert Kari Øyre Slind og Eirik Mysen. Mysen vant for øvrig nylig rulleskirennet Totenrullen.

Tidligere i juni skrev FF Rollerskis AS også kontrakt med det internasjonale skiforbundet (FIS) om å levere 80 par klassiskski og 100 sett rulleskihjul til rulleskiverdenscupen i Latvia i månedsskiftet juli-august i år (se lenken like nedenfor).

LES MER OM

* SUKSESS: Norsk rulleskigründer valgt som leverandør til World Cup – 80 par ski fra FF Rollerskis og 100 hjulsett skal leveres

* FF Rollerskis kamp om å komme inn på det etablerte rulleskimarkedet

--- ---

* FF Rollerskis og Standardski.no er profileringspartner av Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Ansatte ved Bull Ski og Kajakk i full gang med plukking og tilpasning av ski til sine kunder. Foto: Bull Ski og Kajakk AS.

STILLING LEDIG: Butikkselger / Racingansvarlig langrenn søkes til Bull Ski & Kajakk - Røa

– Vi søker butikkselger med hovedansvar for racing langrenn til vår nye butikk

Finn Hågen Krogh. Foto: Thibaut/NordicFocus.

KROGHS RENNSTRATEGI: – Å kjøre noen slike vekkere gjør meg pigg til neste dag når jeg skal konkurrere

Røper inngående suksessdetaljer til Langrenn Pluss om timene før rennstart

Erik Valnes. Foto: Modica/NordicFocus.

ERIK VALNES – SPRINTKOMETEN 2020

– Det gikk jo bedre enn jeg hadde turt å forvente, sier han til Langrenn Pluss

Eirik Mysen: Foto: Jan Erik Bårnes.

VIL OPP ET HAKK: – Da tror jeg mer trening er det som skal til

– Jeg føler at jeg har ligget lenge sånn helt i toppen av tredje nivå

Sjur Røthe på landslagets trening i Holmenkollen sommeren 2020. Foto: Ingeborg Scheve.

RØTHE: – JEG LEGGER OPP TIL OVER 90 TIMER TRENING I JULI

Langrenn Pluss på landslagssamling: – Min måte å gå på nå er ikke den samme