Langrenn på TV gjennom hele vinteren. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Fire kanaler sender langrenn på TV i vinter

Slik blir vinterens kanalslalom

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

I Sverige er det den svenske kanalen TV 6 som skal sende verdenscupen i langrenn i vinter. Fra og med 1. oktober ble denne kanalen flyttet ut av grunnpakken til tv-tilbyderne. Det betyr at du må betale ekstra for å kunne se langrenn på tv til vinteren. Det har ført til sinne og debatt i vårt naboland.

I mange år har vi vært vant til at langrenn sendes på NRK. Statskanalen har stort sett sendt alle de store langrenns konkurransene, med noen få unntak. Da i hovedsak OL i Sochi (TV2) og Pyeongchang (TV Norge) og verdenscuprennene i Sveits (TV2) de siste årene. Denne vinteren er situasjonen i midlertidig annerledes og fire kanaler deler på rettighetene.

Årsaken til hvorfor det har blitt slik ligger i hvordan internasjonalt langrenn er organisert. I for eksempel det internasjonale skiskytingsforbundet (IBU) eier forbundet selv TV-rettighetene og selger alt i en stor pakke til en distributør. I langrenn eier ikke FIS noen rettigheter, det er det hver enkelt nasjons forbund som gjør. I Norge selger Norges Skiforbund rettighetene til Lillehammer, Drammen og Holmenkollen, det svenske skiforbundet gjør det samme med sine verdenscupkonkurranser i Falun. Lenge har man klart å holde det samlet, men med et endret mediebilde, og stadig flere aktører, splittes sendingene nå mellom flere kanaler.

Her gir Langrenn.com en oversikt over hvilke konkurranser du finner på hvilke kanaler til vinteren:

NRK:
* Sammen med TV2 deler NRK rettighetene til verdenscuprennene som går i Norge, Østerrike og Sveits, det vil si rennene på Lillehammer, Davos, Drammen og Holmenkollen.

Etter det Langrenn.com erfarer vil NRK sende verdenscupen på Lillehammer, mens TV2 vil sende rennene fra Davos, Drammen og Holmenkollen.

* Alle langløpene i Visma Ski Classics.

* VM i Snøsport for Parautøvere.

* Nasjonale renn, dette inkluderer sesongåpningen på Beitostølen (19.-21. november), NC/Skandinavisk Cup på Beitostølen (10.-12. desember), NC på Vind (28.-30. januar), NM del 1 i Harstad (26.-29. mars) og del 2 på Lygna (6.-8.april).

* Junior/U23-VM på Lygna, vil sendes direkte på NRK.

* Alle verdenscuprenn og OL vil bli sendt direkte på radio.

TV2:
* Sammen med NRK deler TV 2 rettighetene til verdenscuprennene som går i Norge, Østerrike og Sveits, det vil si rennene på Lillehammer, Davos, Drammen og Holmenkollen.

Etter det Langrenn.com erfarer vil NRK sende verdenscupen på Lillehammer, mens TV2 vil sende rennene fra Davos, Drammen og Holmenkollen.

TV3/Viaplay/Nent:
* Alle verdenscuprenn med unntak av de som går i Norge, Østerrike og Sveits.

TV Norge/Discovery:
* Olympiske leker i Beijing

Langrennssjef Espen Bjervig har tidligere uttrykt bekymring for trenden med splitting av rettighetene på flere aktører, og skiforbundet har jobbet aktivt med å få til et samarbeid på tvers av kanalene slik at informasjon om hvilken kanal neste renn går på kommer fram til publikum.

Den totale mengden langrenn som sendes på TV vil bli rekordstor, så gjenstår det å se om alle klarer å holde oversikten over hvor rennene til enhver tid sendes. Langrenn.com skal gjøre sitt ytterste for å opplyse våre lesere.

* Fortløpende oppdateringer på TV-programmet helg for helg

Se også:

Program OL-øvelser langrenn

Program OL-øvelser skiskyting

Terminliste Visma Ski Classics

Terminliste Verdenscup

Terminliste Skandinavisk cup

Terminliste Norgescup

Program nasjonal åpning Beitostølen - Beitosprinten

Program NM del 1 - Harstad

Program NM del 2 - Lygna


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse