WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Pallen i fjorårets minitour i Ruka. Foto: Thibaut/NordicFocus

Pallen i fjorårets minitour i Ruka. Foto: Thibaut/NordicFocus

Disse løperne bør få gå i Ruka

Alle forutsetninger for uttaket

Klokken 13.30 på mandag ble uttaket offentliggjort. Her er finner du det.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Da skal første verdenscuptropp tas ut og her er det vi allerede vet:

Rennen i Ruka består av to deler:

* Sprint klassisk fredag - 6 herrer og 6 kvinner

* 10/15 km klassisk intervallstart lørdag, deretter 10/15 km fri teknikk jaktstart søndag med basis i klassisk resultatene fra lørdag - 6 herrer og 6 kvinner

Det er altså ikke en minitour som vi er vant med fra før, men to enkeltstående konkurranser.

- Dette var et ønske fra nasjonene, slik at det ble mulig å ta med flere spesialister. Før var det 8 løpere på hele minitouren, nå er det 6 løpere på sprinten og 6 på jaktstarten, forklarer Vegard Ulvang til Langrenn.com.

Disse løperne er allerede tatt ut:

Kvinner:
Her er det sagt at hele elitelandslaget er tatt ut. Det vil si:

Anna Svendsen, Tromsø SK
Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL
Heidi Weng, IL BUL
Helene Marie Fossesholm, Eiker SK
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik SK
Lotta Udnes Weng, Nes Ski
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Mathilde Skjerdalen Myhrvold, Vind IL
Therese Johaug, IL Nansen
Tiril Udnes Weng, Nes Ski

Er alle friske så skal disse altså gå. Hvis ingen løpere skal gå både sprintrennet og distanserennene er det dermed en plass ledig. Flere landslagsjenter sto over dagens renn og det knytter seg spesielt usikkerhet til Anne Kjersti Kalvå og Helene Marie Fossesholm. Det kan dermed åpne seg opp flere plasser. Den ene plassen står i utgangspunktet mellom Ragnhild Haga og Silje Theodorsen etter helgens konkurranser. Hvem av disse som faktisk bør få gå er en vanskelig avgjørelse. Silje slo Ragnhild med 18 sekunder på lørdag og Ragnhild slo Silje med 16 sekunder på søndag. Ser man på alder, så er Silje 27 år og Ragnhild 30 år, det er kanskje en liten fordel den yngste, men ser vi på tidligere meritter er Ragnhild klart foran. Jeg tror lagledelsen kommer til å ende opp med å ta ut Ragnhild Haga.

Menn:
Disse løperne er allerede tatt ut:

Sprint:
Johannes Høsflot Klæbo
Erik Valnes
Emil Iversen
Pål Golberg
Håvard Solås Taugbøl

15 km klassisk/15 km fri teknikk:
Johannes Høsflot Klæbo
Emil Iversen
Pål Golberg
Hans Christer Holund
Simen Hegstad Krüger

Det betyr at det er en plass ledig på sprinten og en ledig på distanse. Det er et lite usikkerhetsmoment rundt Pål Golberg som bare ble nummer 50 under klassiskrennet på lørdag, han sa etter målgang på søndag at han må diskutere med trenerne om det er lurt å dra til Ruka.

Uten et uttaksrenn i sprint må det tas ut på tidligere meritter og da faller jo fort valget på en landslagsløper. Den eneste sprintlandslagsløperen som ikke er forhåndsuttatt er Sindre Bjørnestad Skar, men han ble nummer 22 på klassiskrennet og måtte stå over dagens renn med magevondt. Man skal ikke legge for mye vekt på en 15 kilometer i et sprintuttak, men det er det eneste man har. En annen aktuell kandidat er Sivert Wiig, han ble nummer 78 på lørdag og 57 på søndag. Ingen voldsom formbeskjed det heller. Han var reserve på VM-sprinten i fjor og etter min mening bør Sivert Wiig få den siste plassen på fjorårsresultater. Klassisk sprint er hans spesialitet.

På distanserennet er det hard kamp om den siste plassen. Erik Valnes meldte seg på med en fjerde plass på lørdagen. Han gikk også 6 kilometer av det rennet med ødelagt stavtrinse. I dag levere han derimot for dårlig og er ikke aktuell for distanserennene. Håvard Moseby er meget solid med henholdsvis 3. og 4. plass lørdag og søndag, men faller nok utenfor og må vise seg fram på Lillehammer om to uker for deretter å kvalifisere seg til Davos. Det står etter alt å dømme mellom Sjur Røthe og Harald Østberg Amundsen. Sjur brøt på lørdag, men leverte meget godt under dagens renn. Harald Østberg Amundsen vant i dag og ble nummer sju på klassiskrennet i går. I tillegg har han alderen på sin side og er inne i varmen på landslaget. Forutsatt at Pål Golberg reiser til Finland, bør Harald Østberg Amundsen få den siste plassen til Ruka.

Sjur Røthe har bekreftet på sin Instagramkonto at han ikke vil dra til Ruka.

Uttaket blir offentliggjort i mandag kl 13.30.

Les også:
Sesonginformasjonen med uttakskriterier 2021/22


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse