Herrestafetten under verdenscupen i langrenn på Lillehammer 2019 ble russernes dag, de tok dobbeltseier foran Norge. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Herrestafetten under verdenscupen i langrenn på Lillehammer 2019 ble russernes dag, de tok dobbeltseier foran Norge. Foto: Thibaut/NordicFocus.

DOBBELT RUSSLAND I HERRESTAFETTEN

En råsterk Sergey Ustiugov kom inn som reserve for Russlands 2. lag og gikk inn til seier for sin kvartett på Lillehammer søndag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sergej Ustjugov og Andrej Melnitsjenko sørget for russisk dobbeltseier på stafetten i Lillehammer. Finn-Hågen Krogh sikret norsk tredjeplass.

To fantastiske etapper av Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger sørget for å sende både Norge I og II ut i tet på ankeretappen.

Men både Sergej Ustjugov og Andrej Melnitsjenko på de russiske lagene kjempet seg raskt opp og rykket ifra i siste motbakke.

Verken Finn-Hågen Krogh og Vebjørn Turtveit klarte å gjøre noe med den russiske dominansen.

Russland II vant foran Russland I. Norges førstelag sikret tredjeplassen.

I tillegg til Røthe og Krogh gikk Pål Golberg, og Hans Christer Holund for norges førstelag, på henholdsvis første og andreetappe i klassisk.

Norges andrelag med Niklas Dyrhaug, Mattis Stenshagen, Simen Hegstad Krüger, og Vebjørn Turtveit gikk inn til en fjerdeplass.

Trio i front

I et jevnt snødekke startet Golberg trygt i front på førsteetappen. Med selskap fra både Russland og Sverige kjørte trioen hardt i front og klarte å skape en luke ned til resten av feltet.

Med et godt utgangspunkt overtok Holund stafettpinnen i tet med Russland og Sverige ut på andreetappen.

– Dette er jo litt kjedelig, man trykker ned skia så forsvinner dem bak deg før de sitter, sa Golberg om snøværet til NRK etter førsteetappen.

Snøværet fortsatte å sette preg på løpet og Holund fikk en vanskelig oppgave med å gå ifra i et felt som gikk forholdsvis rolig.

Dermed var det stille før stormen da Holund prøvde å rykke ifra i den siste motbakken.

Nittedalsgutten lyktes imidlertid ikke med å riste av seg Finland og Russlands andrelag, som vekslet for Norge ut på tredjeetappen med Røthe. Også norges andrelag med Krüger var med.

To norske lag i tet

Russland og Norge, med to lag hver, hadde godt selskap av både Tyskland, Finland og Sverige på den tredje etappen. Det varte ikke lenge for Kruger og Røthe klarte å skape en luke ned til konkurrentene i nest siste motbakke, hvor kun svenske Jens Burman hang på.

Nordmennene, etterfulgt av svensken, holdt luka inn til veksling og sendte Krogh og Turtveit gikk ut i tet. Russland med Ustjugov og Melnitsjenko var hakk i hæl.

Hele sju lag var med i tetgruppen ut på den siste runden, som til slutt endte med russisk storeslem.

Både Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby sto over søndagens stafett.

Se også: Slik gikk det med damene (norsk seier)

Resultater Verdenscup Lillehammer
Lillehammer, Norge - 8. desember 2019

MENN - STAFETT - 4 x 7,5 KM - KLASSISK / FRI 

1. Russland II - 1:26:46.8
(Ivan Yakimushkin - Evgeniy Belov - Ilia Poroshkin - Sergey Ustiugov)

2. Russland I - 1:26:48.1
(Andrey Larkov - Ilia Semikov - Denis Spitsov - Andrey Melnichenko)

3. Norge I - 1:26:55.7
(Pål Golberg - Hans Petter Holund - Sjur Røthe - Finn Hågen Krogh)

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus