Timofey Lapshin er tilbake i verdenscupen etter ett års utestengelse for brudd på dopingreglene. Foto: Christian Bier, Creative Commons

Timofey Lapshin er tilbake i verdenscupen etter ett års utestengelse for brudd på dopingreglene. Foto: Christian Bier, Creative Commons

Dopingdømt russer tilbake i verdenscupen

Den dopingdømte skiskytteren Timofey Lapshin hevder han er uskyldig. Nå er han tilbake på start i verdenscupen om få uker. 

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Timofey Lapshin ble tatt for å ha brukt rhinofluimucil, et stoff som er forbudt å bruke under konkurranse.

Lapshin hevder fortsatt at han ikke hadde til hensikt å dope seg, men tok preparatet utelukkende for å avhjelpe akutte symptomer i en desperat situasjon. 

– Jeg ble sjuk like før en verdenscuprunde i 2013, og da vi satt på flyet og var i ferd med å ta av, var jeg forferdelig tett og hadde det ulidelig vondt. Så jeg spurte legen om noen dråper, og da ga han meg rhinofluimucil, sier Lapshin ifølge Nordic Mag

– Preparatet er forbudt under konkurranse, så legen advarte meg om at jeg måtte indiktere i protokollen at jeg hadde tatt rhinofluimucil. Siden jeg ble nummer to i sprinten i det rennet, ble jeg da tatt inn til dopingkontroll, forklarer Lapshin. 

Lapshin ble dømt til ett års utestengelse på grunn av bruken, på bakgrunn av avsløringen som kom ut av den såkalte McLaren-rapporten og data fra Moscow Laboratory Information Systems (MLIS). Dommen falt i september i fjor. 

– Det var overhode ikke med hensikt om å forbedre prestasjonsevnen. Jeg tok (rhinofluimucil) utelukkende for å lindre en akutt plage, sier han.

Utestengelsen på grunn av rhinofluimucil var første gang Lapshin har vært involvert i doping. Nå er Lapshin altså tilbake med startnummer, og stiller til start i verdenscupen i Østersund, fortsatt for Sør-Korea. 

Timofey Lapshin, som har representert Sør-Korea siden 2017, kommer opprinnelig fra Krasnojarsk i Russland og var en del av det russiske landslaget til og med sesongen 2016. Lapshin deltok i OL 2018 i PyeongChang som en del av den sør-koreanske skiskyttertroppen og ble blant det 25 beste i alle de individuelle øvelsene der. 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Illustrasjonsfoto: pxhere.com

Mot ny koronavinter for idretten

Slik påvirkes idretten av regjeringens nye tiltak og restriksjoner

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics/Certina

Certina fortsetter som tidtakingspartner for Visma Ski Classics

Certina og Visma Ski Classics viderefører avtalen om tidtaking i Pro Tour

Thomas Helland Larsen går glipp av verdenscupen i Davos. Foto: Emil Lier

Helland Larsen mister Davos: – Jeg er så klart skuffet

Norges nye sprintstjerneskudd Thomas Helland Larsen mister verdenscupsprinten

Annonse