-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: BLINK fredag - Sprinter: Kvinner| Menn| SS Kvinner| SS Menn| Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Innbydende forhold for Romjulsrennet på Sjusjøen dagen før start i 2011-utgaven. Privat mobilfoto.

Innbydende forhold for Romjulsrennet på Sjusjøen dagen før start i 2011-utgaven. Privat mobilfoto.

Drømmeforhold foran Romjulsrennet

Sesongens første turrenn går på Sjusjøen i morgen, fredag 30. desember. - Jeg svinger inn på arenaen akkurat nå og får helt julekortstemning, sier en entusiastisk Dorte Finstad til Langrenn.com, bare et døgn før startskuddet smeller.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Det har kommet 10 centimeter nysnø. Trærne er kritthvite, det er null grader, men på vei til å bli kaldere. Dette er helt fantastisk, smiler Dorte Finstad.

Hun har ansvar for informasjonsbiten rundt Romjulsrennet på Sjusjøen, og det er ikke bare helomvendingen været har gjort som gleder henne og medarrangørene i Brøttum IL. Startlistene er nemlig også av det hyggelige slaget for rennet som ble arrangert for første gang forrige romjul.

- Da vi stoppet påmeldingen 25. desember var det 287 påmeldte. Men vi har fått mange henvendelser de siste dagene og tror det blir et rush av etteranmeldinger i morgen.

Spennende oppgjør
Finstad har ikke helt oversikt over hvem som er påmeldt, der hun står mens Langrenn.com prater med henne. På hukommelsen nevner hun allikevel raskt langløpstravere som Sandra Hansson, Geir Ludvig Aasen Ouren og Håvard Hansen.

- I tillegg har Maiken Caspersen Falla sagt at hun ønsker å etteranmelde seg.

Dette betyr at vi kan vente et skikkelig oppgjør mellom turrenn-eksperten Sandra og super-sprinteren Maiken.

I fjor var Hansson raskest av samtlige på tiden 1:21.51, mens Falla kom i mål på nest beste tid, 1:26.27. Fallas sprint-kollega, Ola Vigen Hattestad, vant herreklassen, men han er i år opptatt med Tour de Ski.

Rusk og rask borte
- Hvordan er forholdene i løypa?

- Tidligere i uka var det mye vind, da kom det mye rusk og rask i løypa, men dette er nå dekket av nysnøen. Vi har også nok snø til at vi i år får brukt hele traséen som planlagt. Løypene er kjørt opp tidligere og vil også bli oppkjørt senere i dag, opplyser Finstad.

- Hva gjør man om man vil være med og ikke er påmeldt?

- Da må man komme på rennkontoret mellom klokka 9 og 11 i morgen (fredag 30. desember) og etteranmelde seg. Fellesstarten går klokka 12.

- Må man starte bakerst da?

- Nei, vi har selvseedning i år. Folk velger selv hvilket felt de vil stille seg i, sier info.sjefen.

Dorte Finstad avslutter med å fortelle at solen nå er i ferd med å komme gjennom, og at det med det siste snøfallet har blitt knallfint føre og flotte forhold.

Romjulsrennet på Sjusjøen sin hjemmeside


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus