KIRKEBAKKEN GP: Resultater alle klasser| TOTEN SKIFESTIVAL: RESULTATER: Lørdag 50 km: Kvinner- Menn| Fredag 10 km: Kvinner- Menn| Program| Startliste| VELDIG MANGE ANDRE RESULTATER mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| FØLG LINDESNES - NORDKAPP
Niklas Dyrhaug i front av feltet på 4. etappen i Obertsdorf under Tour de Ski 2011/2012. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Niklas Dyrhaug i front av feltet på 4. etappen i Obertsdorf under Tour de Ski 2011/2012. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Dyrhaug hadde trua

Elite - Dyrhaug

- Touren var det viktigste i år. Jeg var gira på å vise meg fram og følte jeg fikk gjort det, sier en av årets Tour-helter, Niklas Dyrhaug.
Tips en venn  Skriv ut

Niklas Dyrhaug sin målsetning for Tour de Ski var klar. Det var å komme blant de 15 beste i det elleve dager lange slitet, som startet i Oberhof i romjula og endte med skøyting opp veggen i Val di Fiemme.

- Det var nok ikke så mange som hadde trodd det på forhånd, men jeg hadde trua på å gjøre det bra, understreker 24-åringen.

Målet ble ikke helt innfridd, men det var neimen ikke langt unna. På Tourens ”grande finale” klatret han fra 17. til 16. plass. Det skilte faktisk bare 20 sekunder opp til Giorgio di Centa på plassen foran, og det store målet, etter 4 timer og 39 minutter tøff jobbing.

- Med litt mer stang inn er det realistisk å kjempe om å være inne blant topp 10. Det får være målsetningen for neste år, sier Dyrhaug.

Opp- og nedtur
Innsatsen i Touren, og spesielt da på 4. etappe, 20 km med skibytte, hvor han og Kristian Tettli Rennemo jobbet knallhardt både for seg selv, laget og Petter Northug jr., gjorde han til et kjent langrennsnavn for et bredere lag enn Langrenn.com’s lesere.

Nevnte etappe ble også veldig spesiell for hovedpersonen selv.

- Det at jeg falt i den siste bakken inn mot mål var min største nedtur i hele Tour de Ski. Men samtidig var dette også den største oppturen. For første gang i mitt liv følte jeg at jeg var god nok til å vinne et verdenscuprenn, forteller Niklas Dyrhaug.

Uten fallet, som skjedde på et tidspunkt hvor Dyrhaug lå i front, skal vi ikke se bort i fra at det som endte med 19. plass på etappen, like gjerne kunne vært seier.

7. plassen på Tourens nest siste etappe, og 16. plass totalt hjelper også godt på i forhold til å bygge både varemerket Dyrhaug og egen selvtillit.

Jobber for å ta Northug
- Du nærmer deg toppen, spurten kan bli avgjørende for å vinne, er du god nok til å ta for eksempel Northug i en spurt?

- Jeg jobber med å bli bedre, men det blir vanskelig å slå Petter, han er tross alt verdens beste. Men jeg jobber med saken, ler Niklas Dyrhaug, før han fortsetter med å røpe hvilke deler av kroppen som fikk mest juling under Touren.

- Det var veldig har belastning for lungene, og jeg ble veldig sliten i luftveiene. Men det var .... kult å være med!

Står over SkanCup
- Du leder Skandinavisk Cup etter sterk innsats i Vuokatti før jul. Reiser du til Åsarna til helgen for å forsvare posisjonen?

- Nei, jeg står over Skandinavisk Cup, kan ikke gape over alt, må prioritere, svarer løperen fra Tydal IL klokt.

- Neste for meg blir verdenscupen i Otepää (21.-22. januar).

SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse