Niklas Dyrhaug. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Niklas Dyrhaug. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Dyrhaug: - Langløp passer meg bra

König Ludwig Lauf

Landslagets Niklas Dyrhaug lånes ut til Team United Bakeries for å gå søndagens stakeklassiker König Ludwig Lauf. - Jeg satser og håper på å være med inn, sier tydalingen som aldri før har gått langløp uten festesmøring.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Mandag avslørte Langrenn.com at landslagsløper Niklas Dyrhaug lånes ut til langløpslaget Team United Bakeries for å gå det fem mil lange Swix Ski Classics-rennet König Ludwig Lauf i Tyskland kommende søndag.

- Jeg har trent en del sammen med Johan, John Kristian, Tore og Chris (henholdsvis Kjølstad, Dahl, Bjørseth Berdal og Jespersen, red.anm). Når jeg ble spurt om å være med og gå langløp med dem, og det ikke ble OL, var jeg sugen på det, forteller Niklas til Langrenn.com tirsdag.

Lørdag vant han det 40 km lange Trysil-Knut Rennet. Det er ikke uvanlig å finne Dyrhaugs navn i toppen av et knippe slike renn her til lands i løpet av en vanlig sesong.

- Langløp passer meg bra, selv om jeg ikke har staket så mye, sier han.

I König Ludwig Lauf er det vanskelig å komme unna blanke ski og staking. Dyrhaug tar utfordringen på strak arm.

- Det blir kult. Jeg har ikke trent mye staking og har aldri gått et turrenn uten feste, men jeg føler meg i bra form. Jeg satser og håper på å være med inn.

Samme helg er det også verdenscup i Toblach. Dyrhaug står som reserve og åpner for å ta med seg 15-kilometeren på lørdag ettersom det ikke er snakk om lang reisevei.

- Uansett går jeg König på søndag, fastslår han.

Til tross for turrenndeltakelsen, påpeker han at det er verdenscupen i Lahti, Holmenkollen og Falun som er det viktigste av det som gjenstår denne vinteren. De tre verdenscuprundene gjennomføres de tre første helgene i mars, i nevnt rekkefølge.

Dyrhaug går til søndagens langløp med åpent sinn, men én ting er tydalingen sikker på:

- Det blir jævlig bra trening.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus