Resultater: Rosa sløyfe-løpet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Niklas Dyrhaug. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Niklas Dyrhaug. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Dyrhaug: - Langløp passer meg bra

König Ludwig Lauf

Landslagets Niklas Dyrhaug lånes ut til Team United Bakeries for å gå søndagens stakeklassiker König Ludwig Lauf. - Jeg satser og håper på å være med inn, sier tydalingen som aldri før har gått langløp uten festesmøring.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Mandag avslørte Langrenn.com at landslagsløper Niklas Dyrhaug lånes ut til langløpslaget Team United Bakeries for å gå det fem mil lange Swix Ski Classics-rennet König Ludwig Lauf i Tyskland kommende søndag.

- Jeg har trent en del sammen med Johan, John Kristian, Tore og Chris (henholdsvis Kjølstad, Dahl, Bjørseth Berdal og Jespersen, red.anm). Når jeg ble spurt om å være med og gå langløp med dem, og det ikke ble OL, var jeg sugen på det, forteller Niklas til Langrenn.com tirsdag.

Lørdag vant han det 40 km lange Trysil-Knut Rennet. Det er ikke uvanlig å finne Dyrhaugs navn i toppen av et knippe slike renn her til lands i løpet av en vanlig sesong.

- Langløp passer meg bra, selv om jeg ikke har staket så mye, sier han.

I König Ludwig Lauf er det vanskelig å komme unna blanke ski og staking. Dyrhaug tar utfordringen på strak arm.

- Det blir kult. Jeg har ikke trent mye staking og har aldri gått et turrenn uten feste, men jeg føler meg i bra form. Jeg satser og håper på å være med inn.

Samme helg er det også verdenscup i Toblach. Dyrhaug står som reserve og åpner for å ta med seg 15-kilometeren på lørdag ettersom det ikke er snakk om lang reisevei.

- Uansett går jeg König på søndag, fastslår han.

Til tross for turrenndeltakelsen, påpeker han at det er verdenscupen i Lahti, Holmenkollen og Falun som er det viktigste av det som gjenstår denne vinteren. De tre verdenscuprundene gjennomføres de tre første helgene i mars, i nevnt rekkefølge.

Dyrhaug går til søndagens langløp med åpent sinn, men én ting er tydalingen sikker på:

- Det blir jævlig bra trening.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse