Niklas Dyrhaug ute i jaktstarten under Toppidrettsveka 2014 i sentrum av Trondheim. Her er han i den kraftige stigningen opp gjennom Bakklandet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Niklas Dyrhaug ute i jaktstarten under Toppidrettsveka 2014 i sentrum av Trondheim. Her er han i den kraftige stigningen opp gjennom Bakklandet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Dyrhaug spurtslo Northug i Oslo Skishow

Niklas Dyrhaug var sterkest i herrenes spurt under finalen av Oslo Skishow i Holmenkollen lørdag kveld.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

For en gangs skyld vant Niklas Dyrhaug en spurt mot Petter Northug. Men når kalenderen viser februar nekter Northug å la seg bli slått av barndomskompisen.

– Det er ikke VM, men det er bestandig godt å vinne med startnummer. Og det er godt å vinne en spurt mot Petter. Det var på tide, sier en lettet Dyrhaug, som nå gleder seg til å la kompisen høre det og ikke omvendt.

– Det var payback-time denne gangen. Da jeg hadde den posisjonen jeg fikk på oppløpet, vet jeg at jeg har en bra spurt, påpeker 28-åringen.

– Blod på tann
Lørdagens toer påstår at han ikke tar spurttapet så tungt.

– Det er bare trivelig. Det er greit så lenge det er en trønder som gjør det. Vi trøndere er i medvind om dagen med Rosenborg, landslaget og her.

– Jeg hadde nok med å komme meg foran Gjøran (Tefre, som ble nummer tre). Nå som Niklas har slått meg og har blod på tann kan han bli en farlig mann framover, sier Petter Northug om barndomskompisen.

– Men er du redd for at han skal slå deg under VM i Lahti også, spør NTB. – Nei, svarer Northug sikkert.

Sundby på treningstur
De to trønderne startet henholdsvis 12 og 14 sekunder bak prologvinner Gjøran Tefre, men de fem første løperne samlet seg allerede i løpet av de to første rundene under den avgjørende jaktstarten i Holmenkollen.

– Planen var egentlig bare å få kontakt, men da vi gjorde det tidlig ble iallfall jeg litt pumpa. Det handler om å få en god posisjon, og da jeg fikk det og et fint opptrekk av Gjøran, var jeg sikker på at jeg skulle slå ham iallfall, avslutter seiersherren, som kunne notere seg for en spurtseier mot Northug også.

Prologvinner Tefre ble nummer tre, mens Martin Johnsrud Sundby, som hadde vært på en tre timer lang treningstur tidligere på dagen, ble nummer fire på oppløpet i Holmenkollen.

– Nå har jeg lært bort alle triksene mine i skøyting til ham (Dyrhaug), og så slår han meg. Det er helt jævlig. Nei da, det er herlig at gutta er i form når ikke jeg er det, sier Sundby med et smil.

* Se også: Slik gikk det med damene.

---

Oslo Skishow - Finale
Oslo - 4. juni 2016

Menn - 12,6
 km (6 x 2,1 km), fri teknikk
1. Niklas Dyrhaug, Tydal IL 22:53,4
2. Petter Northug, Strindheim IL +0,1
3. Gjøran Tefre, Førde IL / Team LeasePlan +0,2

Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse