WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F, prolog: Kvinner| Menn| Finaler: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Korona gjør at skiidretten er tvunget i kne av våre styrende myndigheter. Her illustrert ved Petter Northug da skikunstneren hadde et av sine sjeldne fall, dette i forbindelse med Red Bull NordiX i Davos. Foto: Manzoni / NordicFocus.

Korona gjør at skiidretten er tvunget i kne av våre styrende myndigheter. Her illustrert ved Petter Northug da skikunstneren hadde et av sine sjeldne fall, dette i forbindelse med Red Bull NordiX i Davos. Foto: Manzoni / NordicFocus.

DYSTER OPPDATERING AV SKIFORBUNDETS KORONAVEILEDER: – Rammer tusenvis av skiglade i alle aldre

Krever at skirenn avlyses eller utsettes

Uansett, nå har Erna, Bent og Abid & co. vridd om skruen noen ekstra omdreininger, noe som har forplantet seg videre inn i konkurranseidretten.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Norges Skiforbund er i en gigantisk skvis. På den ene siden er det ingen ting de ønsker mere enn å sikre en levende skiidrett, blant annet gjennom treninger og konkurranser.

På den annen side er de nødt til å etterleve de styrende myndigheters direktiver, selv om det delvis er mangelfullt politisk håndverk på nasjonalt nivå som har ført oss ditt vi nå er i dag rundt ett år ut i pandemien. Kanskje det er derfor politikerne nå er så opptatt av å stramme så voldsomt til, også med strenge og innskrenkende tiltak selv overfor idretter og miljøer hvor det ikke er rapportert om nevneverdig smittespredning, så vidt Langrenn.com har erfart.

Uansett, nå har Erna, Bent og Abid & co. vridd om skruen noen ekstra omdreininger, noe som har forplantet seg videre inn i konkurranseidretten og rammer tusenvis av skiglade i alle aldre.

I siste versjon av koronaveilederen står det blant annet: "Skirenn kan gjennomføres for utøvere fra samme klubb/treningsgruppe. Alle arrangement som samler deltagere fra flere kommuner skal avlyses eller utsettes" og videre; "For voksne kan organisert trening utendørs gjennomføres forutsatt at god avstand mellom utøverne. Alle skirenn/arrangement for denne aldersgruppen skal avlyses/utsettes." (understrekninger gjort av Langrenn.com).

Idretten har vært "snilleste jente og gutt i klassen" helt siden korona rammet oss forrige vinter. Idretten innretter seg etter det ene kravet og den andre restriksjonen i et eneste sett. Idretten logrer som en lydig hund og ikke en gang glefser etter hånden som gir den mat, knapt et knurr har vi hørt. Og det selv om det ikke er i idretten spredningen så langt har skjedd i nevneverdig grad.

Vi i idretten er av de mest lojale og pliktoppfyllende overfor myndighetsverket, selv om det er mange av oss som sliter med å forstå hvorfor utholdenhetsidretter med intervallstart skal være så farlige å gjennomføre. De avgjørende tiltakene er som kjent å vaske hender og å holde avstand. Med det i bunnen så kan man på forsvarlig vis gjennomføre skirenn og andre utholdenhetsidretter.

Uansett, Norges Skiforbund er som nevnt i en skvis mellom det gode (arrangere treninger og konkurranser) og det onde (korona/covid-19). De må, basert på direktiver fra høyere hold og basert på kunnskap i egen organisasjon, ta noen valg på vegne av hele den norske skifamilien og de må stå i det som best de kan.

Forannevnte er ført i pennen av Geir Nilsen, redaktør Langrenn.com, mens nedenstående er siste versjon av koronaveilederen fra NSF, oppdatert i går, onsdag 20. januar 2021:

*** *** ***

Skiforbundets koronaveileder

Norges Skiforbund forholder seg til gjeldende regelverk, og fra 20. januar 2021 er det blitt gjort presiseringer i regelverket. Endringene er en direkte konsekvens av regjeringens oppdaterte anbefalinger, og medfører dessverre en innstramming med tanke på gjennomføring av utendørsarrangement for oss.

Skiforbundets koronaveileder er oppdatert med siste regler og retningslinjer for gjennomføring av aktivitet for klubber og medlemmer.  

20. januar: Presiseringer vedr. gjennomføring av skiaktivitet/ skiarrangement

Norges Skiforbund forholder seg til gjeldende regelverk og oppdaterte anbefalinger fra regjeringen publisert 18.01. Disse anbefalingene betyr at følgende gjelder for gjennomføring av arrangement og aktivitet for NSFs klubber og organisasjonsledd fra og med 20.01.:

1. Barn og unge under 20 år kan trene og drive idrettsaktivitet internt i egen klubb, forutsatt at det ikke er lokale regler som begrenser gjennomføringen.

2. Skirenn kan gjennomføres for utøvere fra samme klubb/treningsgruppe. Alle arrangement som samler deltagere fra flere kommuner skal avlyses eller utsettes.

3. For voksne kan organisert trening utendørs gjennomføres forutsatt at god avstand mellom utøverne. Alle skirenn/arrangement for denne aldersgruppen skal avlyses/utsettes.

4. Enkeltstående toppidrettsarrangement kan gjennomføres.

Disse presiseringene gjelder inntil myndighetene gjør endringer i regler og anbefalinger.
Presiseringene oppdateres fortløpende ved eventuelle endringer og ny info fra myndighetene.

* Klikk her for Norges Skiforbund Langrenn sine egne sider knyttet til korona / covid-19 og veiledninger, manualer etc.

SE OGSÅ

LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

LESERINNLEGG: – IRONIEN I DETTE ER AT JUNIORLØPERE KAN SETTE SEG PÅ EN PUB, MEN IKKE GÅ RENN

* AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

* ERIK RØSTE I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Nettopp fordi skisporten virkelig har vist seg tilliten verdig og tatt smittevern på største alvor, forstår jeg at de nye konkurranserestriksjonene oppleves som svært urimelige

* ESPEN NAKSTAD I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Dersom man lykkes med å begrense spredningen av dette viruset nå, vil det bli lettere å drive idrett og annen aktivitet gjennom vinteren og våren uten strenge smitteverntiltak

* ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Clas Brede Bråthen. Foto: Roy Myrland

Heia Clas Brede!

Leserinnlegg i debatten omkring hoppsjefen og skiforbundet

Berit Kjøll gir klart svar til Johannes Høsflot Klæbo og andre utøvere som har etterlyst et klart om norsk idretts standpunkt rundt OL og menneskerettigheter.  Foto: Geir Owe Fredheim

Idrettspresidenten: – Boikott av OL setter oss på utsiden

Tar avstand fra menneskerettighetsbrudd, men vil ikke boikotte OL

Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

KRONIKK: FIS PÅ NY KURS – MED NY PRESIDENT?

– HVORFOR FÅR LEDERNE SITTE I SINE POSISJONER 24 ÅR I SNITT

Annonse
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: HAR IDRETTEN OFRET BARN OG UNGE PÅ LOJALITETENS ALTER?

– Når de likevel blindt følger meningsløse smittevernregler

Herrenes seierspall på 30 km skiathlon under verdenscupen i Lahti 2021. FV: Sjur Røthe (2. plass), Emil Iversen (1) og Pål Golberg (3). Foto: Modica/NordicFocus.

LESERINNLEGG: HVA SKJEDDE MED INTERNASJONAL BREDDE?

– HEIA ALLE DE ANDRE – måtte den beste utlending ta gull!

Audun Laugaland. Foto: Erik Borg.

AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

– Siste innstrammingene gir lite mening, det totale bildet av tiltak blir vridd

Ungdomsstafetten i Holmenkollen et tidligere år. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

– Nå er vi usikre på om denne grenseløse lojaliteten er riktig strategi