-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Eirik Brandsdal på samling med skilandslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Eirik Brandsdal på samling med skilandslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Eirik Brandsdal: - Jeg skal være i den finalen

Med videointervju

Selv om Eirik Brandsdal har vært en av verdens absolutt ypperste sprintere de siste årene, har han ikke hatt helt fullklaff i de tre mesterskapssprintene han har fått gå. Det skal han gjøre noe med i Falun.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Det har ikke klaffa helt for meg i mesterskap. Jeg tror det handler litt om at jeg kanskje ikke har vært mentalt tøff nok, i tillegg til at jeg har blitt syk i forkant av alle mesterskapene, forteller Eirik Brandsdal til Langrenn.com på landslagssamling i Val Senales.

27-åringen med åtte pallplasser i verdenscupen derav tre seiere, to NM-gull og andreplass fra sprintcupen fra i fjor, har ikke klart å prestere på sitt beste i mesterskap ennå.

Han debuterte på hjemmebane i fristilssprinten i Holmenkollen i 2011 med en 17. plass.

To år seinere gikk han helt til finalen i den klassiske sprinten i Val di Fiemme, men der klarte han aldri å være med i kampen om medaljene.

Da gullvinner Nikita Kriukov satte opp turboen sammen med Emil Jönsson og Petter Northug ble Kjelsås-løperen hengende bak og mista etter hvert tetgruppa.

I årets olympiske sprint sa det stopp i semifinalen, og Brandsdal endte på 9. plass.

Nå er det en dag Eirik Brandsdal går og tenker mye på. Dagen er torsdag 19. februar når VM åpner med klassisk sprint på Lugnet skistadion.

- Jeg tenker at jeg liker løypa og stilarten. Oppløpet ser jeg for meg mye og den stakinga som blir utslagsgivende der. I tillegg er det to tøffe kneiker som det kommer til å bli gått fort i.

Brandsdal ser på svenskene og regjerende mester Kriukov som noen av de tøffeste konkurrentene, men det er ingen tvil om hva som er hans mål for torsdagen i de svenske skoger.

- Jeg skal være i den finalen.

Se hvordan Brandsdal tror VM-finalen kommer til å utarte seg og hvordan han endelig skal sikre seg sin første mesterskapsmedalje i videointervjuet under.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus