Hardangervidda Marathon. Arrangørfoto.

Hardangervidda Marathon. Arrangørfoto.

Ekstreme Hardangervidda Marathon byr på fest

Hardangervidda Marathon er ikke et «normalt» maratonløp. Her krysser man elver, løper i snø og gjørme, og stiger fra 0 til 1200 m.o.h. på få kilometer. - Et fantastisk løp i vakre omgivelser, sier fjorårsvinner Thorbjørn T. Ludvigsen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Med bare litt over en uke igjen til «Norges vakreste Marathon» - Hardangervidda Marathon, forbereder Eidfjord seg til fest. Med internasjonale toppløpere på start blir årets utgave av løpet det hardeste noensinne.

Størst forventninger er knyttet til fjorårsvinner og Team Salomon løper Thorbjørn T. Ludvigsen som har kommet som en komet det siste året med topp plasseringer i Skyrunning World Championship og seier i Empire State Building Run Up. I tillegg har han rekorden i det beryktede motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp der han har vunnet fire år på rad.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til Eidfjord og Hardangervidda Marathon. Et fantastisk løp i vakre omgivelser.

Et uvanlig marathon
Hardangervidda Marathon er ikke et normalt marathon der man løper på asfalt i en relativt flat løypeprofil. I Eidfjord satser man på det ekstreme – løping på sti, kryssing av elver, snø, is, gjørme og ikke minst den brutale stigningen innerst i Simadalen der man skal fra 0 – 1.200 moh i løpet av et par, tre kilometer. For mange oppleves denne stigningen som et løp i løpet, et brutalt motbakkeløp midt inni et fullverdig terrengløp.

Underveis i løpet passerer man både Hardangerjøkulen og Vøringsfossen i tillegg til nedstigningen gjennom den trange og spektakulære Hjølmodalen som er en av de virkelige perlene i Hardanger. Løperne kan forvente seg et hardt, brutalt og vakkert løp med Hardangervidda som bakteppe.

Starten for årets løp går lørdag 6. september kl. 10.00 fra Eidfjord. Så langt har ca 200 løpere meldt sin ankomst, men det er fortsatt mulighet for å melde seg på. I år er det også mulig å melde seg på halvmaraton, da med målgang ved det historiske Fossli Hotell på toppen av Vøringsfossen.

Les mer på arrangørens nettside.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus