Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
N3 Norefjellrennet - Befaring februar 2012. Arrangørfoto.

N3 Norefjellrennet - Befaring februar 2012. Arrangørfoto.

Ekstremværet stopper Norefjellrennet

N3-Norefjellrennet

Med opp mot 15 grader på dagtid, og ingen kuldegrader om natten har snøen smeltet raskere og tidligere enn noen gang på Norefjell. Dermed må rennet som skulle arrangere finalen i Ski Classics, N3-Norefjellrennet, innstilles.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

N3-Norefjellrennet må beklageligvis avlyses grunnet ekstremvær.

Arrangementet skulle vært avholdt lørdag 31.03.12, men grunnet været med rekordhøy temperatur og fønvind har rennledelsen blitt tvunget til å avlyse løpet.

Den triste beslutningen ble tatt i samråd med løypesjefen, rennlederen, TD, samt organisasjonsleder. Beslutningen er i samsvar med FIS og NSF sine retningslinjer.

Med opp mot 15 grader på dagtid, og ingen kuldegrader om natten har snøen smeltet raskere og tidligere enn noen gang. Normalt kan Norefjell stille med langrennsføre frem til tidlig sommer, men etter at vi har hatt de dårligste marsmåneder på veldig lang tid i 2011 og 2012 har det skapt uventet og høyst unormale komplikasjoner for arrangementet.

John R. Uppard, organisasjonsleder om avlysningen:

- Det har aldri tidligere vært et problem å avholde skirenn før påske på høyfjellet, og det vil sannsynligvis være mange år til neste gang vi opplever noe slikt. Vi hadde gledet oss til å avholde rennet sammen med Ski Classics Final, og få vist frem en av Norges desidert beste langrennsområder via den direktesendte TV-produksjonen som skulle sendes i 13 land, men løypene forsvant rett og slett foran øynene på oss denne uken, og vi gikk fra perfekte forhold og tørrvoks til oversvømmelser og barmark i løpet av 14 dager, sier Uppard og fortsetter:

- Vi er helt sikre at årets skirenn ville blitt den beste på rennkalenderen for de som er glad i totalopplevelsen. Kombinasjonen av 5 stjernes rammer i form av hotellet som rennarena med underholdning, storskjerm, bankett, fyverkerishow og ikke minst årets skiparty etter rennet som innhold. I tillegg hadde vi planlagt overraskelser fra Chanel, Baker Hansen, Swix og Protein Fabrikken/Cuatro til alle. Kombiner dette med en fantastisk løype på høyfjellet så har vi en uslåelig oppskrift.

- Vi kommer helt sikkert til å vurdere flytting av rennet til slutten av februar og i forkant av Vasaloppet og Birken. Selv om det normalt skal være enkelt å avholde skirenn i slutten av mars eller tidlig april ser vi at mange løpere ønsker et renn i forkant for å spisse formen før Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Dette kommer vi tilbake til senere når vi har håndtert årets situasjon, avslutter Uppard.

Arrangøren vil utarbeide en refunderingsplan for å betale tilbake startavgiftene som er innbetalt. Planen her å gi full refusjon til samtlige som er påmeldt.

Mer informasjon legges ut på www.n-3.no innen kort tid.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse