Resultater: Rosa sløyfe-løpet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Eldar Rønning underveis i sin knallsterke opphenting fra 18. til 3. plass på jaktstarten i mini-touren i Kuusamo. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Eldar Rønning underveis i sin knallsterke opphenting fra 18. til 3. plass på jaktstarten i mini-touren i Kuusamo. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Eldar fikk blod på tann

I løpet av helgen ble Eldar Rønning bare mer og mer sikker på at han vil gå Tour de Ski. - Jeg var usikker på det så sent som fredag, sier han.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det var han ikke før han kom til Kuusamo.

- Nei, jeg var usikker på det så sent som fredag. Etter lørdagens skøyteløp var jeg nesten sikker, og i dag (søndag) bestemte jeg meg, sa Rønning, som søndag gikk seg helt opp på pallen og 3.-plass under minitouren i langrennsverdenscupen.

Det sørget en «Rønning-spesial» i klassisksporet for. Han oppnådde nest beste klassisktid, og ble bare slått med noen små sekunder av kasakhstaneren Aleksej Poltoranin.

Blandet
Rønning har blandede erfaringer med Tour de Ski. Skøytingen hans har ødelagt mye, og spesielt den siste bakken opp Alpe Cermis.

- Jeg fikk dokumentert at klassiskformen er veldig bra, og jeg føler at jeg lørdag fikk vist at jeg har tatt et lite steg i skøyting også. Det gikk lenge mye bedre enn på Sjusjøen i hvert fall. Ja, jeg har bestemt meg for Touren. Det er dette vi har trent for, så vil det vise seg hvordan det går, sa Rønning.

Usikker
Rønning og en rekke andre løpere ble veldig usikre søndag da tavla viste resultatene etter 10 kilometer, mens de vitterlig rundet én runde før mål med 2,5 kilometer igjen av de totalt 15.

- Det var ingen som ringte for én runde igjen. Jeg spurte Johan Olsson, som heller ikke var sikker på om vi skulle ut på den siste runden eller ikke. Da var jeg skeptisk. Det ville ha blitt tungt om det var fem kilometer igjen, sa Rønning, som etter hvert fikk bekreftelsen av det norske støtteapparatet og andre løpere rundt seg om at han faktisk var inne i den siste runden.

- Jeg visste at jeg kunne være med, og målet var å kjempe om pallen. I den siste bakken var jeg sikker på 3.-plassen, så sikker var jeg på min egen spurt, sa Rønning.

Resultater mini-touren i Kuusamo sammenlagt


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Håvard Moseby har fått trent opp mot 20 timer i uka i snitt gjennom skadeperioden og opptreningen etter tretthetsbruddet i bekkenet. Foto: Privat

12 uker med alternativ trening – og sterkere enn noen sinne

Barmarksesongen 2021 var ikke av sorten som gikk på skinner

Illustrasjonsbilde fra Hytteplanmila. Arrangørfoto.

Startlister Hytteplanmila 2021

Nesten 4000 løpere påmeldt

Norsk Idrætsblad 1899 kunne melde at to unge herrer hadde deltatt i skirenn, selv om de ikke hadde fylt 18.

Regler for skirenn

Gullkorn og gråstein fra gamledager.

Da Øystein Pettersen ble rammet av hjerneblødning under en sykkeltur alene for en drøy uke siden, trodde han ikke han skulle overleve. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus

Øystein Pettersen rammet av hjerneblødning

Trodde ikke han skulle overleve

Annonse
Foto: Børre Helgerud

Marit Bjørgen med kritikk mot Skavlan

Skal snakke ut om 11 år gamle såre minner i nytt intervju med talkshowet i kveld

Silje Theodorsen. Foto: Martin Andersen

Silje Theodorsen: – Jeg føler at jeg har ligget akkurat under skorpa for å få gå verdenscup veldig mange ganger

Veteranen i Team Elon Nord-Norge har gått 13 world cup renn. De har gitt mersmak

Marit Bjørgen inviterer til jentesamling i Holmenkollen med trening, tips og nettverksbygging på programmet. Foto: Holmenkollen Treningslab

Bjørgen i spissen for jentesatsing

Skal skape miljø, bremse frafall og øke motivasjonen

Marthe Hafsahl Karset (f.v.), Barbro Tomter Dahlen i Rustad og Amund Wiken, sportslig leder i Vang Skiløperforening. Foto: Einar Busterud

Slik skal de utfordre profflagene

Rustad og Vang samarbeider for å hindre frafallet fra langrennssporten

I helga er det klart for ny utgave av vintersportmessen Vinterlarm i Valhall Arena i Oslo. Illustrasjonsfoto: Oslo Sportslager

Her finner du vinterens utstyrskupp

Sportsbransjen sliter med leveringsproblemer, men på Vinterlarm er det smekkfult

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics

Dette er den nye regjeringens løfter til idretten

Innfrir de viktigste fanesakene til idretten

Alexander Bolshunov. Foto: Thibaut/NordicFocus

Bolshunov dropper trening på snø i høst

Borodavko mener trening på bre i høyden har lite for seg