Herrepallen under verdenscupens sprint på Lillehammer i 2018. Fra venstre: Emil Iversen (2. plass), Federico Pellegrino (1) og Alex Harvey (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Herrepallen under verdenscupens sprint på Lillehammer i 2018. Fra venstre: Emil Iversen (2. plass), Federico Pellegrino (1) og Alex Harvey (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Emil Iversen nummer 2 på Lillehammer

Italieneren Federico Pellegrino vant verdenscupsprinten på Lillehammer fredag etter at favoritten Johannes Høsflot Klæbo brakk staven og røk ut i semifinalen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Italieneren Federico Pellegrino vant verdenscupsprinten på Lillehammer etter at favoritten Johannes Høsflot Klæbo brakk staven og røk ut i semifinalen.

Emil Iversen var fremst i jakten på Pellegrino, men måtte ta til takke med 2.-plass fredag. Canadieren Alex Harvey ble henvist til 3.-plassen, mens Sindre Bjørnestad Skar og Finn Hågen Krogh ble nummer fire og fem.

Iversen hadde ledet underveis i finalen, men Pellegrino stakk og fikk en luke før den siste utforkjøringen før oppløpet. Det viste seg umulig å ta igjen italieneren.

– Jeg var litt stiv i finalen, men dette var nok et bra skirenn, sa Iversen til NRK.

– Det var artig med en så bra prolog, for det har jeg slitt litt med de siste årene. I dag viser jeg at jeg er i slag, og det gir meg en veldig trygghet.

Sint Klæbo

Det ble også høydramatisk i semifinalen på i Lillehammer. Klæbo raste mot svensken Calle Halfvarsson etter at sistnevnte gjorde at trønderen sto igjen med brukket stav.

Både Halfvarsson og Klæbo røk ut av heatet sammen med Eirik Brandsdal og Gleb Retivykh.

– Jeg får gi ham et klapp på skuldra og en klem. Det er sånt som skjer i sprint, og det er ikke noe å tenke lenge på. Det kommer to nye dager for ham også, sa Iversen med blikk på fortsettelsen i minitouren på Lillehammer.

I kvartfinalen ble Martin Johnsrud Sundby slått ut med kun ett hundredels sekund.

Der ble det stopp også for Gjøran Tefre, Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli, Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe.

Se også: Slik gikk det med damene (norsk på 5. plass)

Verdenscup Lillehammer Triple
Lillehammer, Oppland - 30. november 2018

Menn - Sprint - Finale - Fri
1. Federico Pellegrino, Italia 3:19.14
2. Emil Iversen, Norge 3:19.61
3. Alex Harvey, Canada 3:19.85

* Komplette resutlater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut