Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Ebba Andersson underveis på 10-kilometeren under Trollhättan Action Week. Foto: Johan Trygg/Längd.se

Ebba Andersson underveis på 10-kilometeren under Trollhättan Action Week. Foto: Johan Trygg/Längd.se

En av Therese Johaugs største utfordrere legger bak seg en prikkfri sommer

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Treningen før OL-vinteren går som planlagt for Ebba Andersson. Sammen med Frida Karlsson er hun kanskje den største utfordreren til Therese Johaug før vi begynner på OL-sesongen.
- Jeg har blitt bedre på noen elementer og nå føler jeg at jeg har funnet den optimale treningen for meg, forteller Ebba Andersson til Längd.se.

Svenskene traff Ebba i Trollhättan for et par uker siden i forbindelse med rulleskikonkurransene under Trollhättan Action Week.

Andersson kunne melde om en god treningssomer:
- Treningen har gått veldig bra. Absolutt!

Ingen hidringer på veien?
- Nei, men bank i bordet, jeg vil ikke jinxe det.

Sammenliknet med i fjor, hvor store endringer har du gjort?
- Hovedsaklig er opplegget ganske likt som før, men jeg har gjort noen justeringer. Intensiteten er ganske lik, men jeg har økt mengden sammenliknet med tidligere, forklarer Ebba.

Har du fokus på noe spesiellt som du kan fortelle om?
- Nei, ingen ting spesielt som jeg vil fortelle dere, sier hun hemmelighetsfull.

- Jeg har absolutt gjort noen endringer i opplegget selv om grunntankene er de samme. Jeg har spisset noen elementer i treningen. Akkurat nå føles det som jeg har funnet en ganske optimal vei for meg.

Hva sier testene du har gjort i sommer?
- De peker i den retningen jeg ønsker så det er positivt. Det gjør jo også at den følelsen av at man er på riktig vei forsterkes, smiler Ebba.

Ved siden av all treningen har Ebba Andersson startet en podkast sammen med klubbvenninne i Piteå Elit, Lisa Vinsa. Den heter "Mellan himmel å skidspår".

Hvor mye tid bruker du på podkasten? Er det en bra måte å koble av fra all treningen?
- Det er veldig gøy og gir meg masse energi. Sånn tror jeg det er for Lisa også. Vi har lagt oss på et nivå der vi selv kan styre hvor mye tid vi skal legge på den. Vi har ikke latt arbeidet med podkasten gå ut over det som er det viktigste - nemlig gå fort på ski.

- Vi får se litt hva vi velger å gjøre framover. Hvordan vi vil utvikle den. Vi har fått en god start og blitt litt varme i trøya og det er helt sikkert at vi kommer til å fortsette for det er veldig givende.

Når du er ute på en rolig treningsøkt, tenker du på hva dere skal prate om i podkasten?
- Det heder i blant at man forsøker å komme på ideer. Men det er også mye annet man tenker på underveis i en treningøkt.

Ebba og resten av det svenske landslaget er for tiden på samling i Font Romeu. Her trener de i samme høyde som OL-løypene i Beijing.

Sånn tenker Ebba om samlingen og høydetrening før OL:
- Hver erfaring man gjør i høyden gir mer trygghet på hvordan man skal legge opp en optimal plan tilpasset sin egen kropp. Det er viktig at vi allerede har hatt en høydesamling og at vi kommer til å ha flere i høst og under vinteren, avslutter Ebba.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse