Resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Bjonviken[1][1]

Endelig tilbake

Fredag tok Tore Bjonviken sine første stavtak etter kreftoperasjonen i august i fjor. Lørdag og søndag fullførte han Beitosprinten. – Det var deilig å være tilbake, forsikrer 31-åringen.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det var den 9. juli i fjor at Tore Bjonviken begynte å kjenne smerter i magen. Etter nøyere undersøkelser fant legene en svulst på størrelse med en mobiltelefon på bakre bukvegg i Bjonvikens mage.

 

- Det var et sjokk. Jeg gikk en måned uten å vite hva det var, så det var en lettelse å få svar, sier Bjonviken til langrenn.com.

 

15. august ble Tore Bjonviken lagt på operasjonsbordet – med tre påfølgende cellegiftkurer. Og det kostet for den tidligere landslagsløperen.

 

- For å si det sånn, jeg var rimelig ”slæck” på denne tida i fjor, sier Bjonviken.

 

Var langt nede

Ennå går Bjonviken til jevnlige kontroller for å sjekke om sykdommen er i sjakk.

 

På samme tid i fjor var det en Tore Bjonviken som var langt nede, men etter jul kjente han at han igjen begynte å kvikne til og så for seg et comeback i langrennsporet.

 

- Jeg måtte ha tre grønne menn for å komme meg over Majorstukrysset. Jeg måtte hvile på hver trafikkøy, forteller Bjonviken til Aftenposten om sin tunge periode.

 

Men på Beitostølen stilte Bjonviken for igjen å møte gamle venner. Noen topplassering gikk han aldri for.

 

- Jeg hadde ikke tatt i et par ski engang før jeg kom opp hit på fredag, forteller han.

 

Må droppe NM

Bjonviken har 76 starter i verdenscupen bak seg, og i fire av disse har han endt på pallen. Han har 7 NM-medaljer.

 

- Jeg tok gull i sprint foran Tor Arne Hetland i 2002, bare måneder før han tok gull i OL, sier Bjonviken med et smil.

 

Han har enda ikke gjort seg noen mening om hvor mye han kommer til å stase videre, men ved siden av studiene kan det se vanskelig ut med full satsing.

 

Bjonviken går nemlig andre året på Politihøgskolen, og er i praksis ved Stover Politistasjon i Oslo.

 

På Beito havnet Bjonviken rundt der han hadde sett for seg før start. På 10 km fristil ble det 80. plass, mens han kom på 91. plass på 15 km klassisk.

 

- Det var som forventet dette, selv om jeg gikk på en kjempesmell på klassisken. Det var en regelrett sprekk, sier Bjonviken.

 

Mens han kjempet seg tilbake fra sykdommen var NM et naturligmål for Fossum-løperen, men det krasjer med et kurs på skolen, og derfor må han stå over.

 

- Derfor satser jeg heller mot Politimesterskapet, ikke noen dårlig erstatning, mener 31-åringen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut