WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Vinneren Susanna Honkanen i tet fra starten på 13 kilometer løp. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Vinneren Susanna Honkanen i tet fra starten på 13 kilometer løp. Foto: Jonas Sjögren/Trysil

Endelig Trysilrypa - se hvem som vant årets terrengløp

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Lørdag 11. september var det endelig klart for Trysilrypa igjen, etter at arrangementet ble avlyst i fjor. Det ble delt førsteplass i 6 kilometer løp og en overlegen vinner på 13 km. 125 jenter stod på start under årets Trysilrypa løp. Totalt 1769 har inntatt Trysilfjellet og skal gå turmarsj i løpet av lørdagen.

Jenny Marie Holter fra Ullensaker måtte nok en gang dele førsteplassen på 6 kilometer løp under Trysilrypa. Det ble helt likt mellom henne og Liv Tone Heramb fra Risberget IL som begge fikk tiden 30.10.

 - Jeg løp dessverre feil i den siste svingen, sa Jenny Marie Holter etter målgang.

Liv Tone Heramb syntes den bratte starten var brutalt og slet med astma det første stykket. Men så fikk hun fart på bena, og klarte å ta igjen Holter. Da Holter løp feil like før mål hadde Heramb sjansen, men det ble delt førsteplass på jentene. Inn på tredjeplass løp en lokal jente, Nina Marie Storbæk fra Ljørdalen sportsklubb med tiden 31.29.

- Det var veldig fine forhold, med oppholdsvær og tørre stier, sa Storbæk etter målgang.

Overlegen vinner på 13 kilometer
Susanna Honkanen ble overlegen vinner på 13 kilometeren med tiden 1.09.50. Inn på andreplass løp Thea Haug fra Romerike Politiidrettslag på tiden 1.11.20 og deretter kom Kari Nore inn på tredjeplass på tiden 1.15.43.

- Det var veldig gøy, sa vinneren Susanna Honkanen etter målgang. – Det var tungt i starten, men jeg fikk veldig god drahjelp fra hun som kom på andreplass. Etter at løypa snudde var det nedover så da var det bare å løpe på. Løypa er teknisk og steinete. Men jeg likte den nye slutten på løypa, den var veldig bra.

1769 damer inntok Trysilfjellet
Årets Trysilrypa som i et normalår har hatt over 5000 deltakere, hadde i år et tak på 3000 deltakere.

- Vi er bare veldig fornøyde med at vi har fått lov å arrangere Trysilrypa i år, sa arrangementsansvarlig Tore Hagen. – Det er veldig god stemning her blant jentene. Og vi er takknemlig for at de har vist stor forståelse for koronatilpasningene vi har måtte gjøre. Det har gått helt knirkefritt. Og været er mye bedre enn det først meldte. Jentene som nå skal ut å gå 6 og 13 kilometer turmarsj vil få en fantastisk fin tur over fjellet. Vi satser på at vi til neste år er tilbake med 5000 jenter i fjellet, sier en fornøyd rypegeneral.

Resultater Trysilrypa terrengløp 11. september 2021 - 6 km
1.Liv Tone Heramb, Risberget IL, 30:10
2.Jenny M. Holter, Ullensaker skiklubb, 30:10
3.Nina Marie Storbæk, Ljørdalen sportsklubb, 31:29

Resultater Trysilrypa terrengløp 11. september 2021 - 13 km
1.Susanna Honkanen, 1:09:50
2.Thea Haug, Romerike Politiidrettslag, 1:11:20
3.Kari Nore, 1:15:43

Komplette resultater


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse