-->
Erland Kvisle. Foto: Modica/NordicFocus.

Erland Kvisle. Foto: Modica/NordicFocus.

Erland Kvisle – Fremtidsmann med butikkavtale: – Kult å være nysgjerrig på utstyr og på smørefronten

Erland Kvisle klatrer og klatrer på resultatlistene. Skifabrikantene vil ha ham inn i sine rekker, men askergutten har valgt en annen vei.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Erland Kvisle klatrer og klatrer på resultatlistene. Skifabrikantene vil ha ham inn i sine rekker, men han har valgt en annen vei.

Sist vinter var ikke Kvisle fornøyd med skiparken, han måtte ta grep.

– Jeg tok en prat med Aslak Berglund hos Milsluker'n. Vi fant tonen og jeg fikk en veldig god følelse.

Dette var på et tidspunkt hvor fjorårssesongens vinterperiode var over oss for fullt. Med andre ord langt på overtid for å rekke oppbyggingen av en ny skipark.

– Siden jeg kom så sent inn i avtalen ble det til at jeg i stor grad ble gående på ski fra Aslaks private skipark. Han har mye Fischer i stallen sin, men jeg fikk også litt påfyll fra andre merker.

Hvor mange ulike merker ble du gående på forrige sesong?

– Jeg gikk i konkurranser med alle merkene jeg fikk, det var Fischer, Madshus og Rossignol.

– I tillegg fikk jeg også et par Salomon som broren min gikk med i en konkurranse.

Vi stopper praten litt ved lillebror Sjur, for det som var spesielt det var at både Erland og Sjur gikk et av sine beste renn gjennom alle tider på 15 km klassisk under Meråker-NM.

Et renn som Emil Iversen vant på hjemmebane, men Erland var bare 41,8 sekunder bak, det ga en knallsterk 8. plass. Alle løperne foran i lista var født fra 2 til 7 årstall tidligere enn 23-åringen.

Men famililykken stoppet ikke der, for 20-åringen Sjur ble nummer 23, cirka 2 minutter etter Emil i topp. Også han yngste løper i resultatlista frem til sin plassering.

– Vi testet skiene før NM-starten. Fant da ut at skiene var veldig like. Det ble til at jeg gikk på Fischer og Sjur på Salomon. For oss begge ble det veldig gode renn, sier Erland til Langrenn.com.

I dette mesterskapet tok forøvrig Kvisle-kara i spann med Harald Østberg Amundsen hånd om NM-stafettens bronsemedaljer for Asker Skiklubb.

Fattern og noen foreldre
Hvem smører skiene for dere i Team Norconsult?

– Fattern og noen foreldre utgjør smøreteamet.

Får dem mye kjeft?

– Det er ikke ofte jeg klager på smøringen og de som gjør den jobben. I konkurranser har vi også som filosofi at vi skal prøve å safe litt, fremfor å ta unødvendige sjanser som gjør at det kan bære helt galt av sted med skiene.

Erland Kvisle forteller også at når det er snakk om en NM-uke, slik som NM del 1 på starten av året og NM del 2 nærmere påsketider, så er det mange par ski som lempes opp i skiboksen.

– Til NM tar vi gjerne med oss 5 til 10 par i hver stilart. Det er for å være sikret mot endringer i snø- og temperaturforhold. Underveis i mesterskapet kan det hende vi allikevel ikke tester mere enn 6-7 par og for eksempel kun 4 par foran et enkelt renn.

Skal være godt i rute
Du nevnte at du kom sent i gang forrige vinter med tanke på ny skipark. Hvordan ligger du an nå i starten av september?

– Det virker som Aslak i Milsluker'n har veldig god kontroll på ski for kommende vinter.

Mens vi prater med Erland er han og gjengen i Norconsult-teamet på samling ved Torsby Skitunnel.

Der blir det én økt på snø per dag gjennom hele denne uka, fra mandag og frem til søndag, foruten også daglige barmarksøkter.

– Vi tester ikke så mye ski i tunnelen, snøforholdene der er av en litt annen type enn hva vi møter ute i konkurranser. Men det er fint å gå i tunnelen å få litt feeling med hvordan skiene føles å gå med.

Fortsetter nedenfor bildet
Aslak Berglund (tv) fra Milslukern forsegler en ny unik skiavtale med stortalentet Erland Kvisle. Foto: Milslukern Sport.
Aslak Berglund (tv) fra Milsluker'n og Erland Kvisle utvekslet håndtrykk da avtalen mellom butikk og løper var et faktum. Foto: Milslukern Sport.

Logger alt
Forrige vinter var oppløftende og sommerens innsatser på rulleski har vært av edelt merke, dette legges merke til av flere enn resultatnerdene.

Da Langrenn.com prater med Erland har akkurat dopingkontrollørene vært på besøk hos ham mellom to økter i Torsby.

Mens kontrollørene holder styr på blodverdier og annet som kan leses ut av kroppen, holder askerløperen kontroll på ski og annet utstyr.

– Når jeg tester ski så skriver jeg ned alle testresultater på mobilen. Og jeg logger hvilke ski jeg har brukt i hvilket renn. På intervalløkter er det også gjerne slik at jeg underveis bytter ski for å kunne sammenligne hvordan de ulike parene går på et bestemt føre.

Ikke til salgs
Er det slik at du på andre utstyrsområder har avtaler med noen leverandører?

– De avtalene jeg har nå er med Swix på staver. Så har jeg skiavtalen med Milsluker'n og det kan hende at vi også lar sko inngå i den avtalen.

– Jeg er ikke til salgs, i hvertfall ikke på skiutstyr. Jeg mener det er viktig at man alltid må velge det på markedet som passer best og fungerer best for de ulike forhold.

Vi får også vite at mannen med den iøynefallende skjeggpryden hadde noen avtaler gjennom juniortiden. Men han føler nå at det er større rom for tettere oppfølging og dialog gjennom samarbeidet med Milsluker'n Sport.

Det er også slik at butikkens Aslak Berglund kun bor 15 minutter vei unna den talentfulle skiløperen. Alt dette er ting som gir muligheter for et ungt fremtidsnavn i skisporet. I tillegg kjører Erland med Milsluker'n-slip på skiene.

– Jeg synes det er både spennende og kult å være nysgjerrig på utstyr og på smørefronten.

– Drømmen må være å ha et skikkelig bra skipar på ethvert føre som finnes, understreker Erland Kvisle.

Se også
* GULL-plukkeren Aslak Berglund: – Milsluker'n skal fortsatt være størst på langrenn

---

* Milsluker'n Sport er profileringspartner av Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus