-->
kollen_2007

Estil ikke til China Ski Tour

Frode Estil var ventet å delta i årets China Ski Tour. Slik blir det imidlertid ikke.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Team Fast- utøver Frode Estil har fått forespørsel om å delta i China Ski Tour, men etter diskusjon med ledelsen i Team Fast velger han å stå over rennene, som er et alternativ til Tour de Ski.

Totalbelastning for stor
- Det blir for stor totalbelastning. Jeg har ingenting negativt å si om rennet, men Team Fast satser mot FIS Marathon cup og Frode er viktig for oss der, sier manager i Team Fast, Frode Pedersen til langrenn.com.

Estil fikk tidligere i høst forespørsel av den kinesiske forbundssjefen Per-Erik ”Peken” Rönnestrand, som har ansvaret for rekrutteringen av skandinaviske utøvere till touren.

- Frode hadde lyst til å dra dit i romjula, men vi har tatt en prat og det ligger ikke noe problematikk i det, forteller Pedersen.

- Både Jørgen (Aukland) og jeg har gått rennet før og det er et fint løp med mange opplevelser. Men ut ifra at vi satser mot langløpene og Frode er den personen vi har mest tro på i La Sgambeda og Jizerská padesátka ønsker vi å forberede oss best mulig, sier styreleder Rune Torseth til langrenn.com.

Prioriterer Tsjekkia
Flere norske utøvere er klare for rennene i Kina. Blant dem er Kent Ove Clausen, Eirik Bakkejord og Elise Tyldum.

- Det er ikke tvil om at Frode hadde lyst til å delta, men vi har flere hensyn vi skal ta og vi prioriterer å lade opp til rennet i Tsjekkia, sier Torseth.

Søndag går det første langdistanserennet av stabelen i Italia. Team Fast stiller en sterk tropp, med blant andre nyervervede Thomas Alsgaard på startstrek.

- Thomas vil styrke laget vårt. Han hadde nok ikke stilt til start om han ikke var i bra form, forsikrer Torseth.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut