OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM

Estil ser fram til Ramsau

Lørdag går årets siste verdenscuprenn av stabelen i Ramsau. Frode Estil gleder seg til 30 kilometeren i fellesstart.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Frode Estil ser fram til lørdagens 30 kilometer fellesstart i Ramsau.

- Jeg føler at formen er bra og syntes at det fungerte fint i Val di Fiemme sist helg. Selv om det ble 9. plass var jeg med og var ikke så langt bak, sier Frode Estil.

Da langrenn.com snakket med han onsdag kveld hadde han nettopp ankommet Ramsau, og vært ute en tur for å sjekke lørdagens løype.

- Løypa er bare på 2,5 kilometer, men den er ganske tøff. Det er en meget hard bakke ut fra start som jeg håper vil gi utslag etter hvert slik at man slipper at 50 løpere kommer samlet. Løypa er brei og fin, så det ser bra ut, sier Estil.

Normalt er det i klassisk stil han er best, så 30 kilometer i fristil er ikke den øvelsen han har størst forhåpninger til.

- Jeg satser på å henge med så lenge som mulig. Det er ikke i skøyting jeg er sterkest. Jeg satser på å dra fordel av at det er fellesstart og ligge i feltet å spare krefter. Men jeg ser fram til løpet, sier han.

Målsetningen blir en plass blant de 10-15 beste.

- Det kommer an på løpsutviklingen hva jeg blir fornøyd med. I fjor ble jeg nummer åtte i Ramsau, men da hadde jeg et maksløp med veldig gode ski. Får jeg til et like bra løp i år kan det bli omtrent der. Det er utrolig jevnt i toppen, spesielt i skøyting, sier Lierne-løperen.

Estil mistet de første løpene i årets sesong på grunn av sykdom, men nå føler han at han er der han skal være.

- Forkjølelsen satt heldigvis ikke i så lenge og jeg følte meg frisk og i fin form sist helg. Det viktig å holde seg frisk i sesongen, men en forkjølelse må man nesten budsjettere med, sier 32-åringen.

Etter helgens løp venter det julefeiring, og det ser han fram til.

- Det blir en lang periode uten konkurranser, så det er en periode som det gjelder å bruke godt. Jeg skal prøve å fylle på med litt trening da. Jeg skulle gjerne gått en konkurranse eller to i jula, men det er dårlig med det der jeg bor. Jeg håper på litt julesnø slik at det blir gode forhold, sier Estil.

Skiskytterne Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen stiller på startstreken i Ramsau lørdag.

- Det blir spennende å se hva de to kan klare. Vi får bare håpe at de forsvarer Norges ære bra, sier Frode Estil, som håper at han og de andre norske løperne kan ta med seg det positive som ble vist på sprintene i Asiago tirsdag og onsdag.

- Det var helt rått å se på. Vi får satse på at vi kan surfe videre på medgangsbølgen derfra. Jeg syntes også at Tor Arne Hetland virket til å være i bra form, så det blir spennende å se hva han får til her i Ramsau, sier Frode Estil.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut