-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Ett skritt nærmere verdenscup

Skandinavisk cup var satt opp på planen for Ellen Sandbakken, men etter gårsdagens uttak får hun en ekstra trygghet med skiforbundet i ryggen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Ellen Sandbakken ble i går tatt ut til av Norges Skiforbund til skandinavisk cup i Finland etter fjerde- og femteplass under norgescupen på Sjusjøen. Nå har hun tatt det første steget i år.

- Jeg hadde planer om å gå skandinavisk cup uansett, men det er ekstra moro å bli tatt ut til å gå. Det gir en ekstra trygghet å ha opplegget til skiforbundet i ryggen, sier Ellen Sandbakken til langrenn.com.

Ett skritt nærmere
Målet for Team Bolig- løperen er å ta enda et steg, opp i verdenscupen.

- Jeg har et håp om å få prøve meg i verdenscupen i løpet av sesongen. Slik sett er det å bli tatt ut til skandinavisk cup ett skritt nærmere. Det neste målet for meg nå er imidlertid å gå mer skandinavisk cup, norgescupen og NM, forteller Sandbakken.

24- åringen har fra tidligere sølv i junior- VM og gull fra junior- NM. Hennes beste seniorplassering er 10. plass fra NM 2005. Det håper hun å forbedre i år.

- Jeg har fått en god sesongstart i år, samtidig som jeg vet jeg har mer å gå på. Jeg har følt meg i bra form store deler av høsten og har hele tiden hatt troen på at det går fremover.

Gode enkeltrenn
En plass på pallen i skandinavisk cup kvalifiserer til fri deltakelse i verdenscupen før jul neste sesong. Sandbakken tror imidlertid ikke sprintegenskapene er gode nok til å kjempe helt i toppen i sammendraget.

- Det har blitt mer prestisje over cupen etter at det ble inngangsbillett til verdenscupen og det er nok høyere nivå nå enn tidligere. Jeg er såpass realistisk at jeg tror jeg er for dårlig i sprint til å kjempe om topp tre sammenlagt, men jeg har lyst til å gå gode enkeltrenn, forklarer Sandbakken, som gikk inn til en 14. plass på sprinten under åpningshelgen på Beitostølen.

Hun liker seg best i klassisk, og gjerne med mye motbakker. Denne sesongen har hun imidlertid trent mer på å forbedre seg i de flate partiene.

- Jeg mangler nok noen raske gener, men jeg har vektlagt mer sprintrelatert trening som styrke, spenst og hurtighet i år. Før var jeg svak i staking, men nå gruer jeg meg ikke lenger til flatene, avslutter Ellen Sandbakken.

Onsdag setter den norske troppen kursen mot Finland og Vuokatti. På programmet står 10/15 kilometer klassisk, sprint klassisk og 10/15 kilometer fristil.


 

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut