svartedal_467_cropped_270x146

Etterlyser rekruttlandslag

Jens Arne Svartedal mener det er skummelt at det ikke finnes noe rekruttlandslag på herresiden.
Tips en venn  Skriv ut

På damesiden finnes det rekruttlandslag, som består av Betty-Ann Bjerkrheim Nilsen, Ann Eli Tafjord, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marte Elden. To av disse fire har gått eller er nå tatt ut til løp i verdenscup eller Tour de Ski, så langt denne sesongen.

 

På herresiden finnes det ikke noe slikt lag per i dag.

 

- Lever farlig

Nå etterlyser veteranen Jens Arne Svartedal en lignende rekruttsatsingen på herresiden.

 

- Jeg mener at Skiforbundet lever farlig ved å ikke ha rekruttlag på landslagsnivå, sier Trøsken-løperen, som om få dager skal ut å gå Tour de Ski.

 

Så langt denne vinteren har vi sett at flere løpere fra private team, som Team Manpower og Team Trøndelag, har kommet inn å fått gått verdenscup. Tre løpere fra disse to lagene skal også ut å gå Tour de Ski, i Øystein Pettersen, Simen Østensen og John Kristian Dahl.

 

- Disse teamene skal ha all ære, men det blir feil hvis Skiforbundet skal bassere seg på at det kommer løpere derfra hvert år, slik det har gjort i år, sier Svartedal.

 

Får støtte

- Hva med Impuls-samlingen til forbundet da?

 

- Joda det sikkert et bra tiltak, men jeg føler på meg at den bare blir sånn halvveis, sier Svartedal.

                    

Han får støtte av Jan Egil Andresen, som har status som Impuls-løper.

 

- Nivået på oss som er bak landslaget er også veldig høyt. Se bare på for eksempel Østensen, Djupvik og Pettersen. De prestere på høyt nivå, og det er begrenset hvor mye vi som er Impuls-løpere får mulighet til å være med, sier han.

 

Som Impuls-løper er du med på et par samlinger årlig med det norske laget. Jentene har også Impuls-løpere i tillegg til rekruttlandslaget.

 

  


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut