Resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Verdens største rulleskirenn ble arrangert i Trollhättan i helgen. Foto: Trollhättan Action Week.

Verdens største rulleskirenn ble arrangert i Trollhättan i helgen. Foto: Trollhättan Action Week.

Evigunge Aukland, sykkeltrøbbel for Nygaard og Killian Jornet opp Dalsnibba

Oppsummering av helgen

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det største arrangementet i langrennsverden denne helgen var Alliansloppet. Verdens største rulleskirenn er både hatet og elsket blant eliten, men står meget sterkt som mosjonskonkurranse i Sverige. På grunn av koronapandemien var årets konkurranse kraftig barbert, med bare 150 løpere i fellesstarten på demningen i Trollhättan. Det hindret ikke at det ble mange uhell underveis som ødela rennet for flere løpere.

Vant gjorde svenske Max Novak etter en maktdemonstrasjon. Han rykket 5-6 km fra mål og ingen i gruppen bak var sterke nok til å gå inn Novak i frykt for å selv miste sine egne muligheter i spurten. Emil Persson tok spurten i hovedfeltet foran fem nordmenn. Stian Berg, Stian Hoelgaard, Morten Eide Pedersen, Torgeir Sulen Hovland og Simen Engebretsen Nordli plasserte seg fra 3. til 7. plass. Evigunge Anders Aukland ga sin egen stav til spurtsterke Kasper Stadaas, fikk ny stav, tok igjen hovedfeltet og leverte en spurt som lar seg høre av en snart 49 år gammel mann. 12. plass, bare noen tideler bak spurtkanon Oskar Svensson, er meget imponerende. Alle resultatene finner du her.

I Madona i Latvia har det blitt arrangert verdenscup i rulleski. De norske herrene satt preg på konkurransene og tok flere pallplasser før prikken over i-en ble satt på søndag da Amund Korsæth vant 15 kilometer klassisk intervallstart i suveren stil foran Patrick Fossum Kristoffersen. Se alle resultatene her.

Bysprinten Summer Tour har turnert Helgelandskysten denne uka. Even Northug stakk av med en kvadruppel og vant samtlige 4 konkurranser. Amalie Håkonsen Ous vant 3 av jentenes konkurranser. Store navn som Tord Asle Gjerdalen, Andrew Musgrave, Hedda Østberg Amundsen og Jarl Magnus Riiber deltok i konkurransene. Les omtale av arrangementet og se alle resultatene her.

Team Koteng Eidissen har dratt på samling til Sulitjelma. Der ble også Kobberløpet rulleski arrangert på lørdag og langløpslaget stilte med mange løpere på start. Det mest gledelige ved rennet var kanskje at vi fikk et comeback fra Niklas Dyrhaug som etter et inngrep i skulderen i vår ikke har kunnet konkurrere før nå. Han vant attpåtil rennet. Alle resultatene finner du her.

I tillegg til disse har det blitt arrangert flere rulleskikonkurranser i helgen. Den klassiske touren Tour de Synnfjell ble etter 3 konkurransedager vunnet av Tina Knutsmoen og Marius Vesterås i seniorklassene. Knykenlekene samlet mange ivrige løpere fra trøndelagsregionen i Knyken skisenter. Alle resultatene finner du her.

 

 

 

På løpefronten var helgens største arrangement Sentrumsløpet. Over 6000 løpere deltok i enten barneløpet, 5 kilometer eller 10 kilometer. Resultatene finner du her. Andre store løpsarrangementer denne helgen inkluderer Stavanger Maraton, Bergen City Marathon (der vant olympisk mester Kristian Blummenfelt halvmaraton på 1.06) og Oppdal Fjellmaraton.

I Førde har det blitt arrangert NM i motbakkeløp. 704 høydemeter på 3,9 kilometer, inklusive 176 trappetrinn fra start, stod på menyen. En rekke av de beste motbakkeløperne i landet deltok. Norgesmestere ble Johan Bugge og Annie Bersagel. Alle resultater finner du her.

Birkebeinerrittet er et høydepunkt for mange sykkelentusiaster. Årets utgave ble vunnet av Ingrid Lorvik og Eskil Evensen-Lie. Alle resultatene finner du her.

Nibbeløpet og Nibberittet ble arrangert med start i Geiranger. Den klassisk stigningen opp til Dalsnibba stiger 1500 meter på 21 km og er en ordentlig prøvelse for alt fra mosjonister til Tour de France-syklister. Herreklassen i Nibbeløpet ble vunnet av den ikke helt ukjent motbakkeløperen Killian Jornet. Resultatene fra helgens konkurransen finner du her: Nibbeløpet - Nibberittet.

På Finnmarksvidda har Andreas Nygaard stilt opp i et sykkelrittet for første gang siden 2009. Rittet heter Bingesrittet og går på Finnmarksvidda. Det hele endte med teknisk trøbbel og en beskjeden plassering. Konkurransen ble vunnet av Bjørn Vidar Suhr som var et stort skitalent i juniorårene og har en bronse fra junior-VM i sprint i Liberec i 2013. Resultatene finner du her.

I Spania Rundt har Odd Christian Eiking gjennom hele uka og flere tøffe fjelletapper forsvart sin ledertrøye som han tok etter et brudd på tirsdagens etappe. Han er dermed den andre nordmann gjennom tidene som leder rittet. Det er ikke forventet av Eiking har en sjanse til å vinne rittet sammenlagt, men kan han slå Carl Fredrik Hagens beste sammenlagtplassering av en nordmann i en Grand Tour? Hagen ble nr 8 i Spania Rundt i 2019. Alle resultatene finner du her.

Ellers har det pågått en mengde større og mindre konkurranser over hele landet. Du finner alle resultatene i vår store database.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Petter Northug under høydetrening i Livigno i Italia. Foto: Felgenhauer/Nordic Focus

Petter Northugs høyderegime forklart av en på innsiden

TEMA: På innsiden av en høydesamling

Johannes Høsflot Klæbo og sprintlandslaget er på vei til sin andre høydesamling i disse dager. Her fra høydesamling i Lavaze tidligere i høst. Illustrasjonsfoto: NSF

Fallgruver og risikoer med høydeopphold

TEMA: På innsiden av en høydesamling

I helga er det klart for ny utgave av vintersportmessen Vinterlarm i Valhall Arena i Oslo. Illustrasjonsfoto: Oslo Sportslager

Her finner du vinterens utstyrskupp

Sportsbransjen sliter med leveringsproblemer, men på Vinterlarm er det smekkfult

Illustrasjonsfoto: Visma Ski Classics

Dette er den nye regjeringens løfter til idretten

Innfrir de viktigste fanesakene til idretten

Annonse
Foto: Manzoni/NordicFocus

Landslagslegen: - Vi trenger mer åpenhet

TEMA: På innsiden av en startnekt

Statsbudsjettet gir idretten full momskompensasjon i 2022. Det betyr med penger til anlegg, som her i Trysil og ellers i landet. I tillegg bevilges mer til å involvere barn og unge, mangfolds- og inkluderingstiltak. Foto: Fredrik Otterstad/Trysil

Idretten jubler over statsbudsjettet for 2022

For første gang i historien får idretten full momskompenasjon i 2022

Barneskirenn Visma Ski Classics 800x533

Idretten med klare krav til den nye regjeringen

Forventer at Jonas Gahr Støre leverer på løftet om at «alle skal med»

Petter Northug kjemper seg opp Lysgårdsbakken. Foto: Kyle Meyr / Red Bull Content Pool

Stjernedryss og syrefest i Lysgårdsbakken

Warholm, Northug og Iuel deltok i Red Bull 400

Oslos Bratteste arrangeres lørdag 2. oktober, helt uten koronarestriksjoner. Foto: Arrangøren

Oslos Bratteste fjerner kravet om koronapass

Motbakkeløpet i Wyllerløypa kjøres neste lørdag helt uten koronarestriksjoner

Til vinteren blir det igjen tilbud om skirenn, treninger og aktiviteter for alle, unge og voksne, bredde og elite. Nå er det slutt på smittevernrestriksjoner. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com

Endelig full gjenåpning av idretten

Alle koronarestriksjoner oppheves mens støtteordningene forlenges

Astrid Øyre Slind (till venstre) og Therese Johaug etter målgang på Tryvann. Foto: Øyvind Moen Fjeld

Therese Johaug utklasset konkurrentene i Ragde Charge opp Tryvann

Slik gikk damenes prestisjeoppgjør fra Sørkedalen til Tryvann torsdag kveld.

Thomas Helland Larsen (til venstre) og Gaute Kvåle under Ragde Charge opp Tryvann. Foto: Øyvind Moen Fjeld

Ragde Charge Opp Tryvann vunnet av Thomas Helland-Larsen

Slik gikk prestisjeoppgjøret fra Sørkedalen til Tryvann torsdag kveld.