www.langrenn.com

WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Verdens største rulleskirenn ble arrangert i Trollhättan i helgen. Foto: Trollhättan Action Week.

Verdens største rulleskirenn ble arrangert i Trollhättan i helgen. Foto: Trollhättan Action Week.

Evigunge Aukland, sykkeltrøbbel for Nygaard og Killian Jornet opp Dalsnibba

Oppsummering av helgen

Tips en venn  Skriv ut
29.08.2021 - Øyvind Moen Fjeld
Annonse

Det største arrangementet i langrennsverden denne helgen var Alliansloppet. Verdens største rulleskirenn er både hatet og elsket blant eliten, men står meget sterkt som mosjonskonkurranse i Sverige. På grunn av koronapandemien var årets konkurranse kraftig barbert, med bare 150 løpere i fellesstarten på demningen i Trollhättan. Det hindret ikke at det ble mange uhell underveis som ødela rennet for flere løpere.

Vant gjorde svenske Max Novak etter en maktdemonstrasjon. Han rykket 5-6 km fra mål og ingen i gruppen bak var sterke nok til å gå inn Novak i frykt for å selv miste sine egne muligheter i spurten. Emil Persson tok spurten i hovedfeltet foran fem nordmenn. Stian Berg, Stian Hoelgaard, Morten Eide Pedersen, Torgeir Sulen Hovland og Simen Engebretsen Nordli plasserte seg fra 3. til 7. plass. Evigunge Anders Aukland ga sin egen stav til spurtsterke Kasper Stadaas, fikk ny stav, tok igjen hovedfeltet og leverte en spurt som lar seg høre av en snart 49 år gammel mann. 12. plass, bare noen tideler bak spurtkanon Oskar Svensson, er meget imponerende. Alle resultatene finner du her.

I Madona i Latvia har det blitt arrangert verdenscup i rulleski. De norske herrene satt preg på konkurransene og tok flere pallplasser før prikken over i-en ble satt på søndag da Amund Korsæth vant 15 kilometer klassisk intervallstart i suveren stil foran Patrick Fossum Kristoffersen. Se alle resultatene her.

Bysprinten Summer Tour har turnert Helgelandskysten denne uka. Even Northug stakk av med en kvadruppel og vant samtlige 4 konkurranser. Amalie Håkonsen Ous vant 3 av jentenes konkurranser. Store navn som Tord Asle Gjerdalen, Andrew Musgrave, Hedda Østberg Amundsen og Jarl Magnus Riiber deltok i konkurransene. Les omtale av arrangementet og se alle resultatene her.

Team Koteng Eidissen har dratt på samling til Sulitjelma. Der ble også Kobberløpet rulleski arrangert på lørdag og langløpslaget stilte med mange løpere på start. Det mest gledelige ved rennet var kanskje at vi fikk et comeback fra Niklas Dyrhaug som etter et inngrep i skulderen i vår ikke har kunnet konkurrere før nå. Han vant attpåtil rennet. Alle resultatene finner du her.

I tillegg til disse har det blitt arrangert flere rulleskikonkurranser i helgen. Den klassiske touren Tour de Synnfjell ble etter 3 konkurransedager vunnet av Tina Knutsmoen og Marius Vesterås i seniorklassene. Knykenlekene samlet mange ivrige løpere fra trøndelagsregionen i Knyken skisenter. Alle resultatene finner du her.

 

 

 

På løpefronten var helgens største arrangement Sentrumsløpet. Over 6000 løpere deltok i enten barneløpet, 5 kilometer eller 10 kilometer. Resultatene finner du her. Andre store løpsarrangementer denne helgen inkluderer Stavanger Maraton, Bergen City Marathon (der vant olympisk mester Kristian Blummenfelt halvmaraton på 1.06) og Oppdal Fjellmaraton.

I Førde har det blitt arrangert NM i motbakkeløp. 704 høydemeter på 3,9 kilometer, inklusive 176 trappetrinn fra start, stod på menyen. En rekke av de beste motbakkeløperne i landet deltok. Norgesmestere ble Johan Bugge og Annie Bersagel. Alle resultater finner du her.

Birkebeinerrittet er et høydepunkt for mange sykkelentusiaster. Årets utgave ble vunnet av Ingrid Lorvik og Eskil Evensen-Lie. Alle resultatene finner du her.

Nibbeløpet og Nibberittet ble arrangert med start i Geiranger. Den klassisk stigningen opp til Dalsnibba stiger 1500 meter på 21 km og er en ordentlig prøvelse for alt fra mosjonister til Tour de France-syklister. Herreklassen i Nibbeløpet ble vunnet av den ikke helt ukjent motbakkeløperen Killian Jornet. Resultatene fra helgens konkurransen finner du her: Nibbeløpet - Nibberittet.

På Finnmarksvidda har Andreas Nygaard stilt opp i et sykkelrittet for første gang siden 2009. Rittet heter Bingesrittet og går på Finnmarksvidda. Det hele endte med teknisk trøbbel og en beskjeden plassering. Konkurransen ble vunnet av Bjørn Vidar Suhr som var et stort skitalent i juniorårene og har en bronse fra junior-VM i sprint i Liberec i 2013. Resultatene finner du her.

I Spania Rundt har Odd Christian Eiking gjennom hele uka og flere tøffe fjelletapper forsvart sin ledertrøye som han tok etter et brudd på tirsdagens etappe. Han er dermed den andre nordmann gjennom tidene som leder rittet. Det er ikke forventet av Eiking har en sjanse til å vinne rittet sammenlagt, men kan han slå Carl Fredrik Hagens beste sammenlagtplassering av en nordmann i en Grand Tour? Hagen ble nr 8 i Spania Rundt i 2019. Alle resultatene finner du her.

Ellers har det pågått en mengde større og mindre konkurranser over hele landet. Du finner alle resultatene i vår store database.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus


Annonse


Langrenn.com
Illustrasjon: Creative Commons

Idretten fordømmer arrestasjonen av norske journalister i Qatar: – Rystende, sjokkerende og totalt uakseptabelt

Krever slutt på tildeling av mesterskap til totalitære land

Therese Johaug vant begge rennene på Beitostølen i suveren stil. Skjermdump fra NRK.

Orkan på Beito, skremmeskudd fra Sverige og ny verdensrekord på halvmaraton

Oppsummering av helgen

Illustrasjonsbilde. Foto: Manzoni/NordicFocus

Å gi pes i konkurranser. Tillatt eller forbudt?

En norsk landslagstrener har fått påvist Covid-19. Illustrasjonsoto: Creative Commons

Norsk landslagstrener testet positivt for Covid-19

Kong Harald flankert av Amalie Håkonsen Ous, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng etter at de hadde gått inn til NM-gull i stafett 2020 på Konnerud. Foto: Thibaut/NordicFocus. Foto: Lotta Udnes Weng.

Weng-søstrene om sine tanker rundt kosthold, kropp og trening

Ble inspirert av Iversen og Holund

Norges idrettsforbund frykter at en ny nedstening av idretten vil få alvorlige konsekvenser, spesielt for barn og unge. Foto: Visma Ski Classics

Forventer høy terskel for å innføre nye restriksjoner for idretten

Smitten stiger: nå frykter idretten konsekvensene av en ny nedstenging

Annonse
Illustrasjonsfoto: Danielle Helm/Langrenn.com

Tidligere landslagstrener Geir Endre Rogn om spiseforstyrrelser i langrenn: – Det jobbes hardt i forbundet, men det er ikke nok at bare de beste får hjelp

Bilde fra finsk cup i Vuokatti i helgen. Foto: Touho Häkkinen

Gull til norsk stortalent i Sverige, finsk åpning i Vuokatti og verdens mest berømte maraton

Oppsummering av helgen

Emil Iversen og Hans Christer Holund under vinterens VM i Oberstdorf. Foto: Modica/NordicFocus

Iversen og Holund åpner opp om sitt forhold til mat og ernæring

Stjernene med tanker rundt mat og toppidrett

Foto: Brav

Swix flytter hovedkontoret til Lørenskog

Brav åpnet 4-etasjes hovedkontor med fabrikk og godtebutikk vegg-i-vegg med SNØ

Katja Smith Ødegaard (til venstre) og Kristin Lundanes Jonvik, rådgivere i Sunn idrett, er to av foredragsholderne på foreldrewebinaret 8. november. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Rekordinteresse for foreldrewebinar om mat kropp og vekt

Over 3000 har meldt seg på Sunn Idretts webinar om mat, kropp og vekt på mandag

Illustrasjonsfoto: Pxhere.com

Er vi mer utsatte for infeksjoner nå, etter nesten to år med Covid-nedstenging?

Landslagslegen svarer

Illustrasjonsbilde. Foto: Thibaut/NordicFocus

Dette er stegene løperne må igjennom for å få godkjent helseattesten

Foto: Henrik Reusch

Pulsklokkene ringer - En reise gjennom historien til skiløperens favorittdings

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Charlotte Kalla under verdenscupen i Oslo og Holmenkollen. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Kommentar i debatten om spiseforstyrrelser: Hva kreves for å bli en god langrennsløper?

Kommentar til debatten omkring spiseforstyrrelser

bild_skidnytt_emma_l_800x533

Ski(d)nytt snakker med ernæringsfysiolog om spiseforstyrrelser i idretten

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen? Illustrasjonsfoto: Creative Commons

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen?

Landslagslegen om infeksjoner og treningsråd i forbindelse med sykdom

Foto: Rune Folkedal

Pukerudlinna Opp - Syrefest i Drammen

Skiføre i Storlidalen ved Oppdal i starten av uka. Foto: Tore Gjønnes.

Verdensrekord i Valencia, grisebratt i Drammen og åpning av vintersesongen i Sölden

De aller fleste langrennsløpere har ikke et problem med sitt forhold til mat og vekt, sier Kari Øyre Slind (bildet) vil ikke gi fokuset på spiseforstyrrelser, vekt og mat få for stor plass. Foto: Modica/Nordic Focus

Kari Øyre Slind om fokuset på vekt og mat: Kan skape et feil inntrykk av situasjonen i langrennsmiljøet

Se hele nyhetsarkivet