falla-03

Falla skeptisk til eget sprintlag

Maiken Caspersen Falla føler seg ikke trygg på at opprettelsen av et eget sprintlag i langrenn for kvinner er veien å gå.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Maiken Caspersen Falla (28) føler seg ikke trygg på at opprettelsen av et eget sprintlag i langrenn for kvinner er veien å gå.

Det er en ren politisk beslutning som må ligge til grunn for opprettelsen av eget sprintlag for kvinner, slik det er for menn. Landslagstrenerne har sagt at dette er noe som må diskuteres når sesongen er over.

– Jeg er litt skeptisk, faktisk. Det som var styrken vår før da både jeg, Ingvild (Flugstad Østberg) og Heidi (Weng) var gode i sprint, var kapasiteten vi hadde i bunnen som gjorde oss bedre.

Vi må dra nytte av alle de gode egenskapene vi har i laget. Vi må finne en løsning. Jeg har noen forslag, men det tar vi til våren sammen med trenerne, sa Falla til NTB etter søndagens 2.-plass i lagsprint i Lahti.

Lørdag var Falla best i den individuelle skøytesprinten i Finland. Falla har hatt en ujevn sesong og har vært litt alene i toppen av de norske.

Unge

Det positive er at det er noen gode unge på vei opp, og det er også Falla opptatt av.

Søndag gikk Falla finale på det norske førstelaget sammen med Tiril Udnes Weng.

– Hun og søsteren Lotta er virkelig noe for norsk sprintsatsing framover. De er tøffe og raske og har litt av det vi må satse på for å få fram sprintere. I tillegg er de unge, slik som Ane (Appelkvist Stenseth). Det er slike vi tenger, sa Falla.

Motiverer

Anna Svendsen er en annen som har markert seg i sprint i løpet av sesongen. Det er ikke like mørkt som det kunne virke da sesongen startet, og da har vi ikke engang nevnt den VM-klare junioren Kristine Stavås Skistad.

– Jeg synes at vi har sett framgang den siste tiden, vi har noen jenter som det er fart i. De er offensive. Jeg håper at jeg kan få trent mye med dem og at vi kan matche hverandre utover sommeren og høsten og at vi kan få flere dager sammen. Det var veldig gøy lørdag da vi hadde tre i finalen, sa Falla.

Falla har merket en holdningsendring.

– Det er kjempebra at vi har fått flere som har lyst til å satse på sprint. Det har vi ikke hatt på mange år. Det er ingen som har slått i bordet og sagt at de skal bli best i sprint, men det gjør disse jentene. Det synes jeg er tøft, og det motiverer meg til å dra til litt, sa hun.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus