Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
VM-femmila i Holmenkollen under Ski-VM i Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

VM-femmila i Holmenkollen under Ski-VM i Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Femmila i kollen blir permanent fellesstartrenn

Femmila i Kollen blir fellesstartrenn på permanent basis i framtiden. Det har styret i Norges Skiforbund bestemt, melder NRK.
Tips en venn  Skriv ut

Trolig kommer den tradisjonsrike distansen aldri mer til å bli arrangert med enkeltstart, og dermed er en tradisjon innen internasjonalt langrenn definitivt borte.

- Jeg tror alle på den internasjonale arenaen er av den oppfatning at langløpene bør gå som fellesstart. På den måten blir det enklere både TV- og publikumsmessig, sier Erik Røste, som er visepresident i Norges Skiforbund.

Verdenscuprennet i Holmenkollen er det eneste rennet som har femmila på programmet, og det vedtaket som nå er gjort i skistyret kan medføre at femmil med enkeltstart er historie innen skisporten.

- Det blir ikke den samme prestisjen med fellesstart som med tradisjonell intervallstart. Femmil med fellesstart er en helt annen konkurranse, sier den svenske langrennsløperen Anders Södergren til NRK.

- Jeg synes det både er synd og trist at de ikke tar vare på denne siste tradisjonen i verdenscupen som femmila med intervallstart er. Jeg håper vi kan få den tilbake, sier Eldar Rønning. Han håper fortsatt å få gå fem mil i kollen med enkeltstart.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse