---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Therese Johaug, Tour de Ski 7. etp. Val di Fiemme. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Therese Johaug, Tour de Ski 7. etp. Val di Fiemme. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Fenomenet Therese Johaug

Nettstedet Ski-Nordique.net, Frankrikes svar på Langrenn.com, har latt seg imponere over Therese Johaugs innsats på siste etappe av Tour de Ski.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Under overskriften "Le phènoméne Therese Johaug" blir ungjenta fra Norge betegnet som en slags langrennssportens Bahamontès eller Van Impe. De to sykkellegendene vant begge klatretrøya i Tour de France seks ganger.

Dersom FIS skulle finne på å arrangere et verdenscuprenn som i sin helhet gikk i motbakke, burde Therese ha alle sjanser til endelig å sikre seg en førsteplass, mener ski-nordique.

Lovordene er underbygget med en analyse av anvendte tider i selve "monsterbakken", strekningen fra 5,6 km til mål. Her brukte Johaug 18.55, mens Petter Northug og Dario Cologna hadde henholdsvis 18.05 og 18.15. Bare 50 sekunder bak Norges skiess, simpelthen imponerende.

En kan anta at en stor del av forspranget ble skapt på første og siste kilometer av bakken. I disse litt slakere partiene har Petters styrke kommet til sin rett, mens Therese med sin lette kropp tjente mest der det var brattest.

Ser vi på hele den 9 km lange etappen, og sammenligner med kompetente løpere (som riktignok ikke alle hadde dagsformen inne), har vi f.eks.:

Johaug: 33.14
Manificat: 32.25
Hellner: 32.26
Filbrich: 32.41
Ingen avskrekkende avstander her heller!

Nettstedet minner om at det ikke er første gang Therese Johaug gjør det skarpt i konkurranse med mannlige løpere, og trekker frem et 7 km motbakkeløp noen uker etter VM-bronsen på 30 km i 2007.

Det siktes sikkert til "Horgi opp" på Voss der langrennsstjernen fra Dalsbygda i fellesstart ble nummer 7 totalt. Jens Arne Svartedal nevnes feilaktig som en av de beseirede, men han klarte seg. Derimot ble Tor Arne Hetland klart slått av 18-åringen.

Lovtalen over Norges unge stjerne blir avsluttet med noen betraktninger om hennes popularitet i hjemlandet. Therese vet å spille på sin sjarm, til stor glede for sponsorene, konstaterer ski-nordique.net.

Leserinnlegg av Trimian
Basert på artikkelen "Le phénomène Therese Johaug" hos Ski-Nordique.net.

---

Leserinnlegg, kommentarer, kåserier og lignende representerer på generell basis ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt syn og ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut