RESULTATER FIS-renn Imatra: 5/10 km: Kvinner- Menn | Øvrige under nyhet nr 4| SKIPLUKKER'N SVARER
Supersprinteren Ludvig Søgnen Jensen og milslukeren Eirik Mysen er to av stadig flere skiløpere på utstyr fra Standardski.no og FF Rollerskis.

Supersprinteren Ludvig Søgnen Jensen og milslukeren Eirik Mysen er to av stadig flere skiløpere på utstyr fra Standardski.no og FF Rollerskis.

FF ROLLERSKIS: – Vi ønsket helt enkelt å gjenoppfinne rulleskien. Vi ville lage en ski med bedre egenskaper og som likner mer på følelsen du har når du går på ski på snø, og som virkelig gjør det gøy at du får lyst til å gå ut på rulleski

– Føles som å ta med seg skisporet ut på asfalten

Mens langrennsski har hatt en rivende utvikling har det skjedd fint lite med rulleski de siste tiårene.

Tips en venn  Skriv ut

PRODUKTNYTT

Tenk om du kunne ta med deg vinterens skispor ut på asfalten om sommeren.

Mens langrennsski har hatt en rivende utvikling har det skjedd fint lite med rulleski de siste tiårene.

Rulleski består kort oppsummert av stamme med binding, gaffel/hjuloppheng, hjul og noen bolter, ferdig med det.

For mange løpere gjør slike rulleski nytten i barmarksesongen, men gründerne i FF Rollerskis ville gjøre noe mer ut av rulleskiopplevelsen.

– Vi ønsket helt enkelt å gjenoppfinne rulleskien. Vi ville lage en ski med bedre egenskaper og som likner mer på den følelsen du har når du går på ski på snø, og som virkelig gjør det gøy at du får lyst til å gå ut på rulleski, sier Pernille Engebretsen, som er kommunikasjonsansvarlig for selskapet som holder til på Nøtterøy utenfor Tønsberg.

Nå har selskapet som spesialiserer seg på direktesalg til klubber og på nett, to rulleskimerker på markedet.

Det ene er Standardski, som er nettopp det: en standard rulleski.

Det andre er flaggskipproduktet FF Ski med modellene FF Skate og FF Classic.

Filosofien bak de to merkene er at Standarsski skal gi flere sjansen til å prøve seg på rulleski med et solid og godt produkt, mens FF Rollerskis er en teknologisk sofistikert toppski for løpere med mer erfaring.

– Med Standardski skal du få et godt produkt uten å måtte blakke deg. Men hoveddelen av innovasjonen er knyttet til FF-skiene. Det er den som har kostet tid og ressurser å utvikle, så de modellene koster mer, sier Engebretsen til Langrenn.com.

Banebrytende utvikling
Med mål om å heve opplevelsen og treningsutbyttet gikk gründerne løs på konstruksjonen for å videreutvikle den grunnleggende oppbygningen av rulleski.

Resultatet er et egenutviklet dempersystem som sitter mellom gaffelen og ramma. Der er det lagt inn gummiforinger som gjør at det ikke blir noen kontakt metall-mot-metall mellom rammen og hjulet.

Dempingen reduserer støt og vibrasjoner fra underlaget, og bidrar med det både til en mer behagelig og snø-lik følelse, og til å redusere risikoen for belastningsskader.

I tillegg har FF Rollerskis utviklet klassisk hjul som støpes med et v-spor i gummien. Sporet gjør skien langt mer retningsstabil enn tradisjonelle rulleski og reduserer faren for vannplaning i regn og på våte underlag.

V-sporet bidrar også til at hjulene varer lenger fordi de slites mye jevnere enn vanlige klassiske rulleskihjul når løperen går teknisk bedre.

– Dempersystemet gir en mer ski-liknende følelse, spesielt i tyngdeoverføringen og når du svinger. Dette kombinert med v-sporet i hjulene, gjør at det å gå på FF ski føles som å ta med seg skisporet ut på asfalten, forklarer Engebretsen.

Klassisk-hjulene til FF Rollerskis kommer også på felg. Når hjulene er montert på felg, blir det mindre oppvarming fra akslingene ut mot gummien i hjulene, og dermed slites ikke hjulene like fort som tradisjonelle rulleskihjul.

Fortsetter nedenfor bildet

FF Rollerskis. Foto: FF Rollerskis. Montasje: Langrenn.com.
Noen bilder av FF Rollerskis, men de har flere modeller både under FF-navnet, men også under navnet Standardski.

Lang vei til markedet
Selv om FF Skis får strålende tilbakemeldinger fra løpere som bruker skiene, er veien til salgssuksess lang.

Etter at design og utforming var på plass i 2016, gikk 2017 med til mer testing og justeringer, formaliteter som patent- og designregistrering og markedsføring.

I 2018 kom skiene på markedet og fikk en strålende mottakelse blant både eliteløpere og mosjonister, også langt utover Norges grenser.

– Da vi hadde stand på Alliansloppet i Sverige i 2018, var det mye interesse for rulleskiene våre. Der kom det blant annet en russer opp til oss og pratet lenge.

– Han viste fram en artikkel om FF Rollerskis på mobilen sin, så det er tydelig at innovasjonene våre også har spredd seg internasjonalt, sier Engebretsen til Langrenn.com.

Kamp om markedet
Men gleden skulle vise seg å bli kortvarig i første omgang. I fjor opplevde gründerne i FF Skis motgang i flere varianter.

De mistet kontakten med hjulprodusenten, de måtte slåss for å forsvare patentene sine, de mistet en viktig salgskanal, og de måtte kjempe mot andre aktører med større finansielle muskler.

– I 2019 måtte vi virkelig jobbe motstrøms, og motgangen har kostet mye krefter. Som en liten aktør har vi lite å stille opp med mot de store, så da må vi løfte oss på en annen måte.

– I stedet for å gå i krig, velger vi å bruke vår kompetanse og kontaktnettverk til å utvikle vår egen strategi, sier Engebretsen.

For FF Rollerskis ble løsningen å satse utelukkende på direktesalg til klubber og lag, samt via nettbutikk til forbrukere. Det ser ut til å fungere bra.  

– Det tar litt lenger tid å jobbe på den måten, men 2020 ser heldigvis lysere ut enn 2019, sier Pernille Engebretsen.

--- ---

* FF Rollerskis og Standardski.no er profileringspartner av Langrenn.com


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse