-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Finn Hågen Krogh på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Finn Hågen Krogh på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Finn Hågen Krogh: - Motiverende at jeg har gjort det bra i Falun før

Med videointervju

Finn Hågen Krogh fikk sitt store gjennombrudd da han spurtslo Dario Cologna og tok andreplassen i verdenscupfinalen i 2011. Det er i Falun han har gjort flere av sine beste løp. Da passer det mer enn bra at det akkurat er i Falun hans største mål denne sesongen er.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Det er kanskje 15 kilometer skøyting, klart solvær, godt panserføre og gode ski. Da kan mye skje, smiler Finn Hågen Krogh.

Han har akkurat beskrevet en drømmedag i alle landslagsløpernes viktigste uker denne vinteren. VM i Falun mellom 18. februar og 1. mars. En skistadion Altaværingen har svært gode minner fra.

Det var nemlig der på Lugnet skistadion at Finn Hågen Krogh først slo gjennom og ble et kjent navn for norske langrennsinteresserte. Som 20-åring og førsteårssenior slo han selveste Dario Cologna i spurten om andreplassen bak Petter Northug i verdenscupfinalen i 2011.

VM-løypene burde derfor passe 24-åringen godt.

- Det må man jo kunne si når man har levert flere av sine beste løp i Falun. Jeg ser absolutt på de løypene som bra for meg. Det er god motivasjon å vite at man har gjort det bra der før og kan gjøre det igjen, sier Krogh.

Før denne sesongen tok han et skritt ikke mange har tatt før han.

Der de fleste helst har gått fra sprintlaget til allroundlaget, som Pål Golberg gjorde før denne sesongen, har Finn Hågen Krogh gått motsatt vei. Men noen stor overgang føler han ikke at det har vært.

- Det har vært en veldig myk overgang. Jeg kjenner gutta godt og har vært en del med dem på samlinger også tidligere. Treningsmessig er det heller ikke ekstreme forskjeller, det er selvfølgelig litt detaljforskjeller men grunntreninga er lik, forteller han.

Noen spesialsprinter har heller ikke overgangen gjort han til.

- Jeg kommer til å fortsette med de samme målene jeg har hatt om å være en allrounder. Selv om jeg er på sprintlaget nå, blir jeg ikke noen spesialsprinter til vinteren, slår 24-åringen fast.

I motsetning til resten av lagkameraten tenker han ikke på den klassiske sprinten i Falun.

- I VM har jeg satt meg mål om å gå 15 kilometer skøyting og lagsprinten. Går man bra på 15 kilometer skøyting får man kanskje også sjansen på stafett, sier landslagsløperen.

Se Finn Hågen Krogh fortelle om mål, motivasjon og ambisjoner for sesongen i videointervjuet under.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus