WC Lillehammer: Program| WC Ruka: Resultater| NC Gålå: Resultater| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Foto: Det Svenske Skiforbundet

Foto: Det Svenske Skiforbundet

Fire løpere må bli hjemme fra svenskenes Val Senales-samling

Både Frida Karlsson og Calle Halfvarsson må stå over.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

I dag drar det svenske landslaget til Val Senales for den siste høydesamlingen før sesongen begynner. Landslagssjef Anders Byström er glad for å kunne ta med seg laget til den italienske tynnluften.

- Sveriges landslag har gode erfaringer med å trene på breen i Val Senales. Vi skal nå gjennomføre de siste forberedelsene før sesongen i et vakre omgivelser som gir energi før vinteren begynner. Det blir mye teknikkterping på ski, men også en del harde intervaller på rulleski og med joggesko lengre nede i dalen, sier Bystrøm.

Val Senales ligger i Nord-Italia og har vært et populært oppholdssted for langrennsløpere som forbereder seg til skisesongen siden tidlig på 90-tallet. Både det norske sprintlandslaget og kvinnelandslaget drar også til Val Senales i høst.

Det svenske laget skal bo i Maso Corto på ca 1 800 moh. Breen der løperne går på ski ligger på ca 3 000 meters høyde.

Ledelsen i det svenske laget kan melde om en del frafall og Frida Karlsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Calle Halfvarsson blir alle hjemme under samlingen. Så nære sesongen gjøres individuelle tilpasninger i opplegget for å passe hver enkelt.

- For Frida har hun vært litt opp og ned så langt denne sesongen. Både hun selv og trenerteamet tror det er best for henne og bli i lavlandet. Linn er fortsatt i en omfattende rehabliteringsprosess etter skulderskaden og Calle er forkjølet. Også Maja har sammen med trenerene tatt avgjørelsen om å bli hjemme, oppsummerer Byström.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Dario Cologna på 15km klassisk under verdenscupåpningen i Ruka i helga. Nå står han over verdenscuprunden på Lillehammer kommende helg. Foto: Thibaut/Nordic Focus

Ingen Dario Cologna på Lillehammer

Sveitseren holder seg hjemme i helga

Per Strand Hagenes kan strekke armene i været og feire seieren i landeveisrittet for junior under VM i Belgia. Skjermdump fra TV2.

Langrennstalentet Per Strand Hagenes tok VM-gull på sykkel

Nå har multitalentet foretatt et valg om fremtiden.

Ingen Viaplay-logo på låret til Johannes Høsflot Klæbo under helgas verdenscup i Ruka. Foto: Nordic Focus

Klæbo protesterer mot Skiforbundets avtale med Viaplay

Skiforbundet vil ikke uttale seg om saken, behandler den internt.

Etter to år med motgang var langrennstalentet Kristine Stavås Skistad sliten og skuffet, men ikke lei av langrenn. Foto: Synnøve Bruland

Kristine Stavås Skistad traff veggen i møte med verdenseliten og egne forventninger

Med disse grepene har hun jobbet seg tilbake til verdenscupen.

Annonse