Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

FIS vil til Pattaya – NSF og Røste anmodet om fornuft – Ble nedstemt

FIS Council stemte ned forslaget fra Norge.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

FIS Council stemte ned forslaget fra Norge om å ta opp igjen saken om kongress til Pattaya på nytt

Tildelingen av å være vertsby for FIS kongresser er en omfattende prosess, som ender opp med et valg i FIS Council 3- 4 år før kongressen avholdes. Marrakesh i Marokko ble i 2016 valgt til vertsby i 2020.

På styremøte i FIS i november 2018 ble styret informert om at Marrakech likevel ikke kunne arrangere kongressen.

Styret ble da forelagt at to av kandidatene som opprinnelig hadde søkt om å bli vertsby for 2022, ville kunne stå som vertskap allerede i 2020.

Valget sto dermed mellom Hong Kong og Pattaya, der sistnevnte fikk flest stemmer med knappest mulig margin.

– Selv om jeg normalt ikke er tilhenger av omkamper, synes jeg dette var en så feil avgjørelse, først og fremst på grunn av det tvilsomme renommé knyttet til sexindustri som har preget denne byen i en årrekke, at jeg ønsket det skulle tas opp igjen på nytt. Sammen med en annen styrerepresentant ba jeg derfor for noen uker siden om at denne avgjørelsen måtte diskuteres på nytt her i Åre, sier skipresident Erik Røste.

Dette skjedde på dagens styremøte.

 

– I styremøtet i dag argumenterte jeg for at saken burde tas opp igjen på nytt da dette etter min mening er en feil beslutning. Vi som en internasjonal idrettsorganisasjon skal ikke sette oss i en slik helt unødvendig situasjon. Det skader vårt omdømme, og alt det positive som skjer og som blir besluttet kommer i skyggen, sier Røste

Røste foreslo at saken burde tas opp på nytt og at styret skulle gi administrasjonen i FIS et mandat til å finne en alternativ løsning.

– På tross av positiv støtte, fikk jeg ikke tilstrekkelig tilslutning i møtet til at saken skal tas opp på nytt. Det beklager jeg sterkt. Jeg mener FIS med dette sender helt feil signaler i forhold til sitt omdømme, understreker Erik Røste.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus