sundby forside

Flott debut i verdenscupen

Martin Johnsrud Sundby gjorde en god innsats i La Clusaz i helgen. 25.plass er mer enn godkjent av en debutant i verdenscupen.
Tips en venn  Skriv ut

De norske herrene skuffet på lørdagens fellesstart i La Clusaz. Et lyspunkt var likevel 25.plassen til Martin Johnsrud Sundby, som gikk verdenscup for første gang i helgen.
 
- Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Jeg gikk et jevnt godt løp og føler at jeg fikk bevist at jeg har noe i verdenscupen å gjøre, forteller den blide 22-åringen til langrenn.com.
 
Dårlig glid
Som resten av de norske herrene slet han med dårlige ski på lørdag.
 
- Jeg hadde fryktelig dårlig glid. Det er tungt å gå fellesstart når man merker at man må jobbe mer enn konkurrentene for å holde følge, sier han.
 
Løypa som ble brukt i helgen var bare 2,5 km lang.
 
- Det er en tøff løype her i La Clusaz. Det er tre harde bakker, og når man skal gå dem 12 ganger blir det fryktelig slitsomt. Man kommer helt ut av tellinga etter hvert.
 
Johnsrud Sundby valgte å ikke gå søndagens stafett, i frykt for hvordan kroppen ville reagere på to tøffe renn i høyden.
 
- Det er risikabelt å presse seg for hardt i høyden uten akklimatisering i forkant. Derfor valgte jeg å stå over stafetten. Jeg ville ikke risikere noe med tanke på resten av sesongen.
 
For dårlig i sprint
Han håper og tror at dette var en god søknad om videre deltagelse i verdenscupen. Likevel utelukker han Tour de Ski.
 
- Jeg vet at jeg er altfor dårlig i sprint til å kunne bli tatt ut til Tour de Ski. For å ha noe der å gjøre må man beherske alle distanser, sier han.
 
Neste sesong håper han å komme med på landslaget.
 
- Jeg er mye bedre nå enn på samme tid fjor. Hvis fremgangen fortsetter bør en landslagsplass være innen rekkevidde neste år, avslutter Martin Johnsrud Sundby.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut