sundby forside

Flott debut i verdenscupen

Martin Johnsrud Sundby gjorde en god innsats i La Clusaz i helgen. 25.plass er mer enn godkjent av en debutant i verdenscupen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
De norske herrene skuffet på lørdagens fellesstart i La Clusaz. Et lyspunkt var likevel 25.plassen til Martin Johnsrud Sundby, som gikk verdenscup for første gang i helgen.
 
- Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Jeg gikk et jevnt godt løp og føler at jeg fikk bevist at jeg har noe i verdenscupen å gjøre, forteller den blide 22-åringen til langrenn.com.
 
Dårlig glid
Som resten av de norske herrene slet han med dårlige ski på lørdag.
 
- Jeg hadde fryktelig dårlig glid. Det er tungt å gå fellesstart når man merker at man må jobbe mer enn konkurrentene for å holde følge, sier han.
 
Løypa som ble brukt i helgen var bare 2,5 km lang.
 
- Det er en tøff løype her i La Clusaz. Det er tre harde bakker, og når man skal gå dem 12 ganger blir det fryktelig slitsomt. Man kommer helt ut av tellinga etter hvert.
 
Johnsrud Sundby valgte å ikke gå søndagens stafett, i frykt for hvordan kroppen ville reagere på to tøffe renn i høyden.
 
- Det er risikabelt å presse seg for hardt i høyden uten akklimatisering i forkant. Derfor valgte jeg å stå over stafetten. Jeg ville ikke risikere noe med tanke på resten av sesongen.
 
For dårlig i sprint
Han håper og tror at dette var en god søknad om videre deltagelse i verdenscupen. Likevel utelukker han Tour de Ski.
 
- Jeg vet at jeg er altfor dårlig i sprint til å kunne bli tatt ut til Tour de Ski. For å ha noe der å gjøre må man beherske alle distanser, sier han.
 
Neste sesong håper han å komme med på landslaget.
 
- Jeg er mye bedre nå enn på samme tid fjor. Hvis fremgangen fortsetter bør en landslagsplass være innen rekkevidde neste år, avslutter Martin Johnsrud Sundby.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut