---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Startskuddet i NM-stafetten 2013 på Gåsbu Langrennsarena har akkurat smelt. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Startskuddet i NM-stafetten 2013 på Gåsbu Langrennsarena har akkurat smelt. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Flytt skisesongen

Mars og april er de fineste månedene i den norske fjellheimen. Likevel arrangeres det knapt skirenn på denne tiden av året. Nå er det på tide å flytte skisesongen!
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kommentar
Årets rekordtidlige påske beviser det vi allerede visste. Nordmenn elsker langrenn. Aldri før har flere påsketurister tatt turen til det norske fjellet, og der får de servert sesongens beste skiforhold.

På tross av dette arrangeres det knapt skirenn på denne tiden av året.

Dyr forsesong
I november og desember går det sport i å finne heller dårlige skiforhold til konkurranser og trening, i både regn, sludd og iskald vind.

Vinterdestinasjonene bruker på sin side hundretusener av kroner i konkurransen om å ha den første kunstsnøen, og det snakkes høyt om hvor Norges første skitunnel skal ligge.

I mars og april, når naturen byr på fantastiske skiforhold, brukes derimot løypene bare til rekreasjon og familieturer.

Lite skirenn
Turrenn-arrangørene har til dels skjønt når det er finest skiforhold i Norge, men også de faller i "seedingsfellen" og plasserer seg før Birken.

For tradisjonelle langrennsløpere på nasjonalt nivå arrangeres det ikke skirenn mellom Statoil Cup på Dombås i begynnelsen av mars og NM del to på Nordbygda en drøy måned senere.

Ski-Norge kaster med andre ord bort en hel måned med fantastiske forhold, mens det i desember, januar og februar er skirenn nesten hver eneste helg, slik at folk til og med blir nødt til å stå over konkurranser.

Verst for juniorene
For juniorløperne og de yngre er det enda verre, og med tanke på rekrutteringen er dette den største utfordringen.

Før jul arrangeres det nesten ingen viktige konkurranser for juniorene, men likevel leter både juniorer og langt yngre løpere etter snø hver ettermiddag og helg.

Deretter følger vanligvis en januar og februar måned full av skirenn, før halvannen måned med årets beste skiforhold fylles av venting på finalen i Statoil Cup og NM del to.

I år ble for eksempel NM arrangert på Lillehammer i slutten av februar, mens juniorene må vente halvannen måned på avslutningen på Nordbygda.

Flytt skisesongen
Saken er derfor klar. Enten bør antallet konkurranser utvides, eller så bør rennene fordeles bedre utover året.

Slik det er nå kaster vi bort sesongens fineste forhold, og det er jo bare tull.

---

Kåserier, kronikker, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted. Dette gjelder også i dette tilfellet, selv om kommentarens forfatter også er journalistisk innholdsleverandør på Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus