djupvik_beito_wc

Fornyet tillit

Det første verdenscuprennet i høyden går av stabelen i Davos kommende helg. Størsteparten av troppen dro nedover direkte etter Kuusamo. Djupvik gir fornyet tillitt til løperne som gikk i Kuusamo.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Landslagstrener Morten Aa Djupvik gav alle distanseløperne fra verdenscuprennene i Kuusamo fornyet tillit før verdenscupen i Davos. I tillegg er Petter Northug jr og Tore Ruud Hofstad på plass i Davos til helgen.

- Det var spesielle forhold i Kuusamo. Tre stykker måtte stå over og Tord Asle (Gjerdalen) og Tor Arne (Hetland) føler jeg er kapable til å gå fortere. Det ble en helhetsvurdering og jeg mener Tord Asle og Tor Arne har mer inne, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til langrenn.com.

Stafett for Northug
Petter Northug jr er tilbake i verdenscupen etter to godkjente renn på Gålå i helgen.

- Petter føler ting går rette veien. Løpet på Gålå var ikke helt rått, men han har trent mye den siste tiden og skal slippe opp nå i Davos. Det går i riktig retning, forklarer Djupvik.

Northug kommer mest sannsynlig bare til å gå stafetten på søndag. Stafettuttaket gjøres imidlertid ikke før etter lørdagens renn.

Veteranene Odd Bjørn Hjelmeset og Jens Arne Svartedal velger en annen strategi før rennene i Davos. De drar nedover kun et par dager i forkant og forbereder seg i lavlandet, mens resten av troppen velger å få noen dager i høyden.

Blir igjen i høyden
- Det er aldri lett å si utslaget, men vi håper og tror og mener at vi har belegg for å gjøre det som vi gjør det, medgir Djupvik.

Størsteparten av troppen drar direkte fra Davos til neste verdenscuphelg i Rybinsk i etterkant, men noen velger å bli igjen for mer høydetrening.

- Jens Arne, Odd Bjørn og Simen blir liggende igjen i høyden frem til fredag eller lørdag. Det er for å få litt høydetilpasning, samtidig som at de får gått på ski. Dette gjør de med tanke på det som kommer senere i vinter, avslutter Morten Aa Djupvik.

Distansene som skal gås i Davos er 10/15 kilometer klassisk lørdag og stafetter på søndag.

Les også:
Uttak Davos og Rybinsk
Vil ha hjelperolle i touren* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut