Resultater: Hytteplanmila| Bygdøymila| Perseløpet| Ivar Formos Minneløp| Blodslitet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Foto: Børre Helgerud

Joar Thele. Foto: Børre Helgerud

Fortsatt preget etter 610 kilometers rekordjag på Mylla

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Joar Thele har etter hvert blitt et velkjent fjes i Team Ragde Charge. Den tidligere kajakkpadleren som først begynte med ski da han flyttet til Oslo for å studere, har tatt gradvise steg mot toppen, og satte person beste da han ble nummer 6 i Visma Ski Classics-rennet La Diagonela i vinter. Rennet som for øvrig ble best husket for de kalde temperaturene. 28-åringen har også vist styrke med joggesko på beina og er en av landets beste motbakkeløpere. Men det har ikke blitt mye løping i vår, sommer og høst.

Sammen med Anders Aukland og Simen Østensen la Joar 10. april ut på en skitur på Mylla i Nordmarka. Målet var å gå langt, veldig langt. Etter 550 kilometer sa Simen Østensen takk for seg, Joar ga seg etter 610 kilometer, mens den seigeste av gutta, Anders Aukland ble stoppet av snøvær etter 700 kilometer.

- Jeg hadde en veldig tung dag den dagen, og måtte slite hele veien. Til slutt sa kroppen stopp, forteller Joar.

Det er åpenbart at kroppen til Joar fikk kjørt seg skikkelig under de nesten 32 timene på Mylla. Nå over fem måneder senere har han fortsatt problemer med beina. De har ikke vært de samme siden.

- Etter skituren fikk jeg en kraftig betennelse bak i leggene, det har plaget meg i sommer og jeg har nesten ikke kunnet løpe, sier gutten fra Flekkefjord.

- Ved flere anledninger har jeg prøvd å starte forsiktig opp igjen, men fått klar beskjed fra kroppen om at det har vært for tidlig.

De siste par ukene har ryggen også vært en utfordring.

- Jeg hadde en hard styrkeøkt sammen med resten av laget. Da satt det seg noe nederst i ryggen. Det har plaget meg litt, spesielt ved staking i høy fart. Nå får jeg behandling for å bli bra så fort som mulig, sier Joar.

Hardhausen er likevel motivert og klar for vinteren som kommer, og om ikke han kan løpe, har det derimot blitt desto flere timer på rulleskiene og sykkelen. Han mener at Ragde Charge kommer til å være sterke når snøen kommer. Det gjelder både i og utenfor løypa. Forrige uke var han og resten av laget på samling på Gaustablikk. Der ble det trent knallhardt. En økt bestod av et trappeløp opp de 3500 trappetrinnene som går langs Gaustabanen. Raskest av alle ble Jørgen Aukland, og selv om ikke alle utøverne tok ut maks, viste Jørgen at støtteapparatet er i rute til sesongstart.

- Jørgen er imponerende, han sliter litt med skulderen sin så han får ikke staket så mye, men løpeformen den er definitivt god, forteller Joar om teamsjefen.

På grunn av alle problemene med ryggen er ikke ambisjonene i dagens rulleskirenn opp til Tryvann veldig høye, men flere av lagkameratene har gode muligheter, i følge Joar.

- Ragde stiller med fullt mannskap og er klare til å gi gass. Jeg tipper at Andreas er vårt sterkeste kort i herreklassen. Gunnulfsen og Holund er sterke utfordrere. Så blir det spennende og se duellen mellom Marit og Therese, avslutter Joar.

Etter dagens renn er neste post på programmet for Team Ragde Charge samling på Mallorca fra 12. oktober.

Se også:
Forhåndsomtale Ragde Charge opp Tryvann.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Johannes Høsflot Klæbo og sprintlandslaget er på vei til sin andre høydesamling i disse dager. Her fra høydesamling i Lavaze tidligere i høst. Illustrasjonsfoto: NSF

Fallgruver og risikoer med høydeopphold

TEMA: På innsiden av en høydesamling

Helene Marie Fossesholm står over høydesamlingen i Italia. Foto: Madshus

Fossesholm står over landslagets høydesamling i Italia

Vil ikke risikere å spolere sesongoppkjøringen

Aleksandr Bolsjunov etter seieren i Tour de Ski i vinter. Nå spørs det hvordan OL-sesongen blir for den russiske skistjernen, som har slitt med helsa siden juni. Foto: Morten Sætha

Mer trøbbel for Bolsjunov

Ny operasjon for den russiske langrennsstjernen, har slitt med helsa siden juni.

Annonse