auneforside

Forventer dominans

Sprinttrener Ulf Morten Aune forventer at nordmennene dominerer sprinten i Vuokatti til helgen. Nesten hele sprinteliten er på plass.
Tips en venn  Skriv ut

Helt i fra terminlista ble klar, har sprinterne prikket ut Skandinavisk Cup i finske Vuokatti, som en mulig konkurranse i en ellers konkurransefri periode.

- Vi så en lang sprintpause mellom Aosta og NM, og når Aosta i tillegg ble avlyst, så ble det helt fra Kuusamo og til NM. Det er lang tid uten konkurranser, og vi ønsker å ha et renn i dette tidsrommet, sier trener Ulf Morten Aune.

Forventer flere blant topp 10
Derfor drar landets beste sprintere, foruten Eldar Rønning og Tor Arne Hetland, til finske Vuokatti til helgen for å gå klassisk sprint i Skandinavisk Cup.

- Vi stiller nok et sterkere lag enn det vi hadde sett for oss før sesongen, men det er jo på bakgrunn av avlysninger, sier Aune.

I Vuokatti mener Aune at løperne møter en løype med en flat profil, som vil blir preget av staking, men som likevel ikke er noen lett løype.

- Vi mønstrer et sterkt lag denne gangen. For det er viktig å gå klassisk sprint med tanke på VM.

- Hva forventer du av løperne?

- Jeg forventer at vi dominerer denne sprinten. Mange av disse skal være kapable til plasseringer inne blant topp 10, sier Aune til langrenn.com.

Preges ikke av snømangel
Aune vet at Estland kommer til å stille med sone beste sprintere, kanskje også Finland. Han er usikker på hva svenskene gjør.

- Det betyr at startfeltet blir sterkt, og det er viktig å få matching.

Eldar Rønning og Tor Arne Hetland er de to eneste som ikke går i Vuokatti fra sprintlaget. De er foretrukket på distanse i Cogne og La Clusaz.

- De skal gå Tour de Ski og ble nummer en og sju på siste distanserenn, så det sier seg nærmest selv at de er der, mener treneren.

Aune håper nå at de andre sprinterne viser seg fram. Han sier at alle plusser i margen vil telle når VM-uttaket skal gjøres.

Snømangelen mener han heller ikke preger sprinterne i like stor grad som distanseløperne.

- Vi har så mye barmarksinnslag i vår trening, så jeg tror ikke vi taper noe spesielt på dette, sier Ulf Morten Aune.
Disse er tatt ut til sprint i Vuokatti:
Simen Østensen
John Kristian Dahl
Øystein Pettersen
Johan Kjølstad
Trond Iversen
Børre Næss
Ola Vigen Hattestad

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut