-->
Johannes Thingnes Bø (f.v.), Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø tok gull i stafett under VM i Oslo 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Johannes Thingnes Bø (f.v.), Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø tok gull i stafett under VM i Oslo 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Frem til 2022 - Kollen kaprer finalen: – Internasjonalt er Holmenkollen en ikonisk arena

Holmenkollen blir fast finalearrangør.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Kollen kaprer finalen til 2022

Holmenkollen blir fast finalearrangør av verdenscupen i skiskyting de neste tre årene. Det har det Internasjonale Skiskytterforbundet bestemt.

– Skiskytter-familien elsker å komme til Holmenkollen. De har en erfaren organisasjon som sikrer flotte konkurranser, mange frivillige som gjør en fantastisk jobb og logistikken fungerer svært godt.

– Når du legger til fantastisk atmosfære med entusiastiske publikummere i en legendarisk arena, får du virkelig en verdig avslutning på en lang og spennende sesong, sier President i IBU, Olle Dahlin.

Holmenkollen har vært arena for finalen i verdenscupsesongen til skiskytterne to ganger tidligere. Nå er det imidlertid vedtatt at Norges nasjonalanlegg skal huse finalen årlig fram til 2022.

Daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, har hatt ansvaret for verdenscupen i skiskyting de siste tre årene.

Arrangementet samlet i 2019 nær 27.000 publikummere fordelt på fire konkurransedager. Neste års finale skjer 20. – 22. mars.

– Internasjonalt er Holmenkollen en ikonisk arena – ikke bare for hopp og langrenn. Anlegget er i stadig utvikling og i tett samarbeid med kommunen skjer det stadig nye forbedringer.

– IBUs bestemmelse skaper forutsigbarhet både for oss, kommunen og våre samarbeidspartnere, sier Vestgren Sæterøy.

Billettsalget til neste års finale i skiskyting starter 26. september.

Verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen

  • Ble gjennomført for første gang i 1984.
  • VM i skiskyting ble arrangert i 2016 med stor sportslig suksess.
  • Siden 2017 har idrettsarrangøren Holmenkollen Skifestival AS hatt ansvaret for gjennomføringen.
  • Sesongens finale gjennomføres 20. – 22. mars 2020.
  • Les mer på: https://holmenkollenskifestival.no/skiskyting/

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus