-->
Frida Karlsson. Foto: Adidas.

Frida Karlsson. Foto: Adidas.

FRIDA KARLSSON LANDER AVTALE MED EN AV VERDENS STØRSTE

– Jeg kan ikke tenke meg en mere passende partner

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Den 20-åriga Sollefteåbon är en av Sveriges just nu mest tongivande idrottsstjärnor.

En av årets mest uppmärksammade idrottsprestationer alla kategorier skedde i mars när Frida vann tremilen i Holmenkollen i sekundstrid mot Therese Johaug och därmed tog sin första världscupseger efter en makalös upphämtning.

Även om Frida etablerat sig i skideliten redan innan detta lopp, gav segern eko långt utanför de inbitna skidkretsarna.

På VM i Seefeld 2019 tog Frida sensationellt tre medaljer – däribland det klassiska första VM-guldet i stafett för damer och ett individuellt silver i 10 km klassisk stil.

Därmed blev Frida den tredje yngsta åkaren någonsin att ta en VM-medalj. Silvret var också den första individuella medaljen som en svensk junior tagit i ett världsmästerskap.

Som ett av de absolut största varumärkena inom sport, med högpresterande kläder och skor tillverkade med innovativ teknik, möjliggör adidas att Fridas träning kan hålla absolut världsklass både i och utanför skidspåren.

– Där jag är i min karriär just nu kan jag inte tänka mig en mer passade samarbetspartner än adidas. Våra värderingar stämmer överens och jag tycker att deras devis – att vi genom sport har möjligheten att förändra liv – är en otrolig inställning.

– Jag vill ha möjligheten att kunna påverka andra, framför allt kommande generationers sportstjärnor. Att på vägen kunna ha de bästa förutsättningarna att själv utvecklas som skidåkare är inte heller helt fel, säger Frida Karlsson.

Frida Karlsson kommer att involveras i kommande kampanjer från adidas och samarbetet kommer att inspirera nästa generation av idrottare, även utanför vintersportsammanhang.

Fridas närvaro kommer att synas i diverse kanaler och göra avtryck på flertalet marknader.

– Fridas meritlista som 20-åring är imponerande, samtidigt som hon är i början av sin karriär. Hennes attityd, professionalism och viljan att bli bäst är precis vad vi letar efter i ett samarbete.

– Dessutom känns det spännande att öka vår närvaro inom vintersport på den här nivån då vi vet att det finns ett stort intresse för just elitskidåkning hos våra konsumenter. Det är en självklarhet för adidas att ha närvaro i en bredd av idrotter, säger Krystof Mejstrik, General Manager adidas Norden.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus