-->

Frikjent igjen

Syklisten Anita Valen er av apellutvalget i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité frikjent for brudd på dopingreglementet. Valens sak er ikke ulik langrennsløperen Ine Wigernæs sin sak som også skal opp i apellutvalget 15-16 desember.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Valen ble tidligere i år frifunnet i domsutvalget, men Antidoping Norge anket frifinnelsen. Det samme har skjedd i Wigernæs-saken.

I den første dommen ble Valen frifunnet fordi koffein skulle fjernes fra dopinglista 1.januar 2004. Apellutvalget frikjente imidlertid Valen på grunn av manglende skyld. Apellutvalget mener det ikke kan bevises at hun bevisst har forsøkt å dope seg.

Dette er noe av den samme begrunnelsen som domsutvalget brukte i frifinnelsen mot Wigernæs.

Dommen var ikke enstemmig og kan ikke ankes. Antidoping Norge var skuffet over avgjørelsen

- Vi tar avgjørelsen til etterretning. Dommen er endelig den, så det er ikke annet å gjøre enn å akseptere det de har uttalt, sier Antidoping Norges advokat Niels R. Kiær til NTB.

- Er det skuffende?

- Det kan man si. Vi anket jo fordi vi mente at aktsomhetsnormen var strengere enn det appellutvalget har lagt til grunn. Men avgjørelsen er tatt, og det må vi ta til etterretning, sier Kiær.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut