JWSC-Medvode-01[1]

Full fokus på to VM

Mange savnet kanskje Astrid Uhrenholdt Jacobsen i Tour de Ski-troppen, men juniorstjernen holder full fokus mot to VM på nyåret.
Tips en venn  Skriv ut

- Vi tror belastningen på Astrid ville blitt for stor, og har derfor blitt enige om ikke å ta henne med til Tour de Ski. Hun skal ha full fokus mot sine to mål denne sesongen, sier Åge Skinstad til langrenn.com.

 

Man kunne forvente at Astrid Uhrenholdt Jacobsen var med i troppen som ble tatt ut til Tour de Ski. Spesielt etter den imponernde innsatsen i Skandinavisk Cup sist helg – der hun nå leder sammenlagt og hevdet seg stort i både sprint og på distanse.

 

- Jeg var aldri aktuell

Men selv er hun enig med landslagsledelsen. Hun ønsker å holde fokus på sine må denne sesongen, som er to VM og å vinne Skandinavisk Cup sammenlagt.

 

- Selv følte jeg aldri at jeg var aktuell for Tour de Ski. Og jeg vet at totalbelastningen hadde blitt for stor, sier hun selv.

 

Hun tror selv at veien opp til verdenstoppen og en god plassering i Tour de Ski er for lang i øyeblikket. Hun tror rett og slett ikke at hun kunne hevdet seg i touren.

 

Vil vinne Skandinavisk Cup

Nå får hun en etterlengtet treningsperiode i jula, før hun går Skandinavisk Cup på Vind like over nyttår.

 

- Det blir et knallhardt program for meg etter jul, med Skandinavisl og to VM. Derfor skal det blir godt med jula nå, mener hun.

 

Hun tror at hun kommer til å Skandinavisk Cup mellom junior-VM og Sapporo-VM også. Målet er å vinne sammelangt for å få friplass i verdenscupen fra start av neste sesong, som Petter Northug har hatt i år.

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut