-->
kollen_glis

Full uttelling

Sportssjef Åge Skinstad er svært godt fornøyd med dagens innsats i Russland og Finland.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Vi er ett stort lag. Utøverne som er her i Rybinsk merker nok at de må prestere når løperne som er i Finland går så godt. Det gjør at de hever seg, sier Åge Skinstad til langrenn.com.

Mye som skal klaffe
Det ble fire norske seiere av fire mulige i dag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tor Arne Hetland, Ingri Aunet Tyldum og Hans Petter Lykkja klatret helt på toppen av seierspallen i Rybinsk og Voukatti. Skinstad er på plass i Rybinsk og fulgte 15- og 30 kilometerene tett.

- Det fungerte akkurat som vi hadde tenkt for de som vant. Det er klart at ikke alle lykkes hundre prosent med taktikken, men det er mange som er veldig fornøyd med egen innsats. Vi har fem blant de ti beste i herreklassen og det må vi være svært fornøyd med på en fellesstart i fristil der det er mye tilfeldigheter. De beste vinner, men det er mye som skal klaffe om alle skal lykkes. Vi er imidlertid meget godt fornøyd med dagen, forklarer Skinstad.

Taktikken klar
På forhånd hadde det norske laget taktikken klar for hvordan de skulle gjennomføre fellesstarten.

- Vi skulle prøve å gå i litt klynger med hverandre. Målet var å være så langt fremme at vi slapp trekkspilleffekten man får over bakketoppene, i tillegg til at vi ikke skulle dra i tet annet enn det vi måtte for at farten ikke skulle bli for lav. Dette lyktes vi godt med, uttaler sportssjefen.

I morgen står sprint i fristil på programmet. Norge stiller med fem damer og ni herrer på startstrek.

- Vi har til sammen 14 sjanser og en del av dem er veldig gode. Det er en tøff løype med nesten 30 meter stigning som er justert litt fra fjoråret. Det blir viktig å være langt fremme på toppen av siste stigning som i dag, avslutter Åge Skinstad.

Det er meldt litt mildere i morgen, men tilnærmet likt føre.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut