logo_270x149

Fyller herrekvoten

Norge sender ni herrer til Tour de Ski, men neppe full damekvote. Og vi har sett på hvem vi tror blir tatt ut i morgen.
Tips en venn  Skriv ut

Dette melder Nettavisen, mandag ettermiddag.

- Vi er ikke helt i mål med uttaket, men nå ser det vel ut til at vi sender ni mann, sier herretrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Uttaket offentliggjøres klokken 14.00 tirsdag ettermiddag. Og landslagstrenren vil ikke komme inn på navn.

Men han legger til at han ikke tror at noen som har en realistisk forhåpning om å bli med, kommer til å bli skuffet.

langrenn.com har sett på hvilke kandidater som er akutelle for touren, som starter i romjula.

Fire løpere er nærmest selvskrevet på laget. Disse er Jens Arne Svartedal, Eldar Rønning, Tor Arne Hetland og Petter Northug. I tillegg har vi tro på, i likhet med Nettavisen, at Øystein Pettersen, John Kristian Dahl og Simen Østensen får en plass blant de ni. Disse tre har vært meget sterke både på sprint og distanse så langt, og vil bli skuffet om de ikke blir med.

Da står det igjen to plasser. Og det er nok ingen som blir sjokkert hvis veteren og allrounder Frode Estil får en av disse.

Den siste plassen da blir nok en kamp mellom Roger Aa Djupvik, Martin Johnsrud Sundby og Odd-Bjørn Hjelmeset.

Damene:

Det er blitt antydet at man ikke kommer til å sende full kvote på damesiden. Men Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen er bankers på det laget, tror vi. Så fremt ikke testene av Ella Gjømle viser at noe skummelt er på gang, så er nok hun også med. Astrid Uhrenholt Jacobsen blir belønnet med plass i touren for den sterke innsatsen i sprint og Skandinavisk Cup så langt.

Bak disse fire er det mer uklart, og det kommer ann på hvor mange landslagsledelsen ønsker å ta med. Men det er de fire over er de klart sterkeste norske kortene når touren startet 5. juledag.

Skal flere med blir nok det noen av de andre på landslaget; Vibeke Skofterud, Kristin S. Steira eller Kristin M. Stemland. Usikker eventuelt hvem og hvor mange.
* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut