-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
John Anders Gaustad underveis i verdenscupen i Holmenkollen i 2008. Foto: Manzoni/NordicFocus.

John Anders Gaustad underveis i verdenscupen i Holmenkollen i 2008. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Gaustad blir sponsortrener i langrenn

- Som «langrennsmann» er jeg privilegert som får denne muligheten, og er ydmyk overfor den tilliten jeg har fått i treneteamet, sier den tidligere toppløperen John Anders Gaustad etter å ha blitt ansatt i Skiforbundet.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Northug jr., Bjørgen, Johaug og de andre langrennsstjernene skal blant annet levere til sine langrennskunder med bruk av en egen «sponsortrener», en nyopprettet stilling fra kommende sesong.

Gaustad skal ikke bare være trener for kundene. Han skal også være en trenerressurs i trenerteamet og direkte mot eliteløperne.

Den nye sponsortreneren representerer Hamar Skiklubb og har en rekke topplasseringer i langrenn. I 2009-2010-sesongen var han OL-aktuell etter blant annet 5.-plass på 15 km fri teknikk i verdenscupåpnigen på Beitostølen, men la i realiteten opp toppsatsinga etter NM på Stokke.

I 2006-sesongen har også Gaustad en sterk sjetteplass fra femmila i Holmenkollen. Det siste året har Gaustad jobbet som prosjektleder i SponsorLink. Der har han blant annet fått med seg nyttig erfaring i «sponsorrollen».

Fra mai i fjor har han også vært trener for det regionale laget Team Sjusjøen, med lovende junior- og seniorutøvere med i stallen, hvor han allerede har fått opp utøvere i norgestoppen. Blant annet med Simen Sveens fjerdeplass på NM 50 km i vinter.

- John Anders har den perfekte bakgrunnen. Han er tidligere toppløper, og kommer til å bli en styrke i det sportslige apparatet kombinert med at han skal ha generell markedsoppfølging mot sponsorer. John Anders har skaffet seg mye erfaring på kort tid i trenerrollen, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Langrennssjefen sier også at 31-åringen er sterk på kunderelasjon, og har stor erfaring med hospitality under store mesterskap.

- John Anders blir en del av langrenns trenerteam. Han vil være med på alle trenermøter og delta som assistent på enkelte samlinger og renn som ikke kolliderer med kundeaktiviteter. På denne måten sikrer vi direkte kompetanseoverføring fra landslaget til våre «ivrige» langrennsinteresserte kunder. Vi stiller altså med en landslagstrener for kundene våre, sier Skinstad.

- Dette er en ny satsning i Norges Skiforbund hvor langrenn drar sponsorarbeidet et nytt steg videre. Det å ha et bein i trenerteamet og et i markedsenheten, er både utøver- og kundefokusert. Som «langrennsmann» er jeg privilegert som får denne muligheten, og er ydmyk overfor den tilliten jeg har fått i treneteamet. Jeg var best i skøyting da jeg var aktiv, og skøyteteknikk kommer nok inn i aktivitetsplanen til kundene våre, sier John Anders Gaustad.

Langrenn har doblet inntektene de to siste årene, og det er langt fra bare et «merke» kundene kjøper.

- Vi merker at aktivisering av egne ansatte og bedriftens kunder er blitt viktig. Da må vi levere, mener Skinstad.

John Anders Gaustad tiltrer i jobben i midten av april.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus